Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sonuç küçümsenmemeli

Şenol Güneş'in çıkardığı onbir, Liverpool'u orta sahada durdurmayı amaçlayan bir kadroydu. Selçuk, Ceyhun, Colman'la göbeği kontrol etmeyi düşündü. Umut ve Burak'ı kenarlarda oynatarak rakibin kenar ataklarına önlem aldı.
Maçın ilk yarısında Trabzonspor'un hesaplarının tuttuğu söylenebilir. 45. dakikada Liverpool'un Babel'le kazandığı gole kadar Trabzonspor kalesinde etkili bir atağı bile yoktu. Savunmada Glowacki mükemmel bir oyun ortaya koydu. Sakin ve soğukkanlı görüntüsü ile savunmayı toparlayan oyuncuların başında geldi.
İlk yarıda Trabzonspor'un sorunu karşı kalede etkili ataklar üretememesiydi. Teo'nun sert ve dirençli Liverpool savunması arasında etkisiz kalması ve ayağına gelen topları çabuk kaybetmesinden dolayı Trabzonspor önde çoğalmayı gerçekleştiremedi. Burak ve Umut da adam eksilten oyuncular olmadığı için kenar atakları da yetersiz kaldı. İkinci yarı Liverpool ilk yarıya göre daha tempolu başladı. Torres'in de girmesiyle birlikte her iki kenarı da daha iyi kullanmaya başladılar. Trabzonspor savunmayı çok geride kurduğu için savunmadan çıkan ikinci topları Liverpoollu oyuncular kazanarak daha fazla atak girişiminde bulunma şansı yakaladılar. Bu yarıda gecenin kaderini belirleyen oyuncu ise kaleci Onur oldu.

ALANZİNHO GİRİNCE...
Kurtardığı penaltı dışında iki-üç pozisyonda Liverpoollu oyunculara şans tanımadı. Şenol Güneş hücumda daha etkili olabilmek için Alanzinho'yu oyuna aldı.
Alanzinho'nun girmesiyle birlikte Trabzonspor, Liverpool sahasında daha fazla göründü ve Umut'la girilen iki net gol pozisyonundan yararlanamadılar. Liverpool gibi bir takıma karşı deplasmanda alınan 1-0'lık sonuç hiç de küçümsenmemeli. Trabzon oyunun belirli bölümlerinde rakibi ile başa baş mücadele etti.
İkinci yarıda girdiği pozisyonlardan en az birini değerlendirebilse, ikinci maç için çok daha fazla şansı olurdu. Ama her şeye karşın Avni Aker'de taraftarıyla bütünleşen bir Trabzonspor'un turu geçebileceğine inanması büyük önem taşıyor. Bunu gerçekleştirebilirlerse gerek Trabzonspor gerekse Türk futbolu yine dünyanın gündemine oturur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA