Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN BASRİ YALÇIN

Seçimde ölü taklidi yapmak

Muhalefet kaybetmekten korkmadığı için her türlü denemeyi yapma şansına sahip. Son denemesi de ölü taklidi. Hepsi köşe bucak kaçıyor. "Aman ağzımızdan yanlış bir laf çıkar da kendimizi açık ederiz" diye ödleri patlıyor. Birkaç ufak imaj çalışması, biraz çiçek, biraz böcek, biraz sevgi, biraz dostluk birkaç şehir efsanesiyle idare etme gayreti içindeler. Ben baştan beri bir yerlerde patlak vereceğini düşünüyorum.
Kolay değil kimliği ve karakteri gizlemek. Siyaset konuşmadan siyaset yapmak mümkün değil.
Siyasi meseleleri geçelim havasındalar.
O zaman proje anlatın.
O da uyduruk üç beş rakamdan ibaret.
Birkaç kötü müteahhit tanımıştım.
Ne zaman iş sorsanız bu tür uyduruk laflar ederler. En beceriksizleri de hemen "biz ev yapmıyoruz, yaşam alanı inşa ediyoruz" der. Bunu çok ağızdan duymuşluğum var. Ona benziyor.
Mesela Ekrem İmamoğlu. Lafa gelince siyasetçi. Ama siyaset konuşmak istemezmiş.
İttifak onu pek ilgilendirmezmiş.
HDP'yle yakınlaşma umurunda değilmiş.
Herkesin oyuna talipmiş. Kim değil ki? Hiçbir siyasi soruya cevap vermeyen siyasetçi mi olur? Olsa bile bu samimiyet midir? Hani pek bir samimiydik. Hani çok doğruyduk?
Ama bunlar önemsizmiş. Neymiş önemli olan? Projeler. E anlat o zaman. Metro yapacakmış.
Ama birazını AK Parti zaten yapmış.
Bakmayın 600 küsur kilometre dediğine bunun yarısı zaten bitmiş. Rakam yüksekmiş de para bulacakmış da bütçe önemli değilmiş. Falanmış da filanmış. Biraz içine girince "şimdi bunu mu konuşalım" diyor.
Vaadini konuşmayacaksan ne konuşacaksın?
Orada hesap tutmadı başka vaatler çıkaralım.
Sosyal yardım yapacakmış. Ama zaten AK Parti onu da yapıyormuş. Başka? Başka çokmuş. Ama evdeymiş. İstersek bize postalarmış.
Madem anlatmaya gönlün yok, ne diye çıkarsın meydanlara? Madem proje yok ne diye dersin proje konuşalım diye? Madem siyaset yok ne diye çıkarsın siyaset meydanına?
Mansur Yavaş çok daha eğlenceli. Senet var; sahte. İş takipçiliği var; belgesi yok. Arkadaşlık etmiş; psikopat diyor. Şantaj var; parayı almak için gerekirmiş.
Sözleşme yok; devlet vergi istermiş. Sonra?
Mağdurum da mağdurum.
Ya önce bir meramını anlat dinleyelim.
Mağdur olduğuna biz karar verelim. Sorular basit. Ama cevap yok. Çünkü cevap verirse her şey ortaya dökülecek.
Şapka düşecek kel görünecek.
Yaratılan boş bir efsane çökecek.
Hakikaten merak ediyorum.
Nedir Mansur Yavaş'ın kerameti?
Dikkatle takip ettim. Tek bir proje yok aklımda.
Siyaseten nerede duruyor bilmiyorum.
CHP adayı hem de iki seferdir. Ama ülkücü söylentisi de var. HDP kendisini destekliyor.
Gel de çık işin içinden. Bunları sorarsanız da çok bozuluyor.
Beyler! Belediye başkanlığı siyasi bir koltuktur, hobi bahçesi değil. Eğer bu oyunu oynayacaksanız önce çıkıp siyasi tercihinizi açıklayacaksınız. Bunları konuşmaktan kaçarak bu işler olmaz. Öncelikle samimi olmadığınız ortaya çıkıyor.
Ama yok! Samimi açıklamalar yapmayacaklar.
Ölü taklidine devam edecekler. Bir yerde patlayana kadar. Hakikaten artık şu seçim bitse de kafamız şu içeriksiz gündemlerden kurtulsa. Zira bana gına geldi bu boş beleş söylemlerden.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA