Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN BASRİ YALÇIN

“Çünkü çaldılar”

İlk günden beri benim hiç şüphem yoktu. Oy kaydırmalarını gördükten beri hırsızlık olduğunu düşünüyordum. Ancak gün geçtikçe ve deliller ortaya çıktıkça daha da emin oldum. Şimdi anlaşılıyor karşı tarafın niye bu kadar şamata yaptığı. Niye yangından mal kaçırır gibi mazbata kaçırmaya çalıştıkları... Niye tüm hak arayışlarını mahkûm etmeye çalıştıkları... Meğer onlar çok iyi biliyormuş nasıl bir hırsızlık olduğunu. Şimdi biz de görüyoruz. Hem de delilleriyle.
Açın kulaklarınızı dinleyin. Ortada belki de Cumhuriyet tarihinin en organize sahtekârlığı var. Seçimler sadece usulsüz sandık görevlisi atandığı için iptal edilmedi. Bu usulsüz kişiler aynı zamanda sahtekârlık yapmış. YSK'nın kararı bunu söylüyor. Belli sayıda sandıkta organize işlem olduğunu tespit etmiş. Şimdi gerekçeli kararda bu hilelerin neler olduğunu ve hangi sandıklarda hangi usullerle yapıldığını da öğreneceğiz.
Ancak AK Parti'nin iddianamesinden bakabiliriz ne tür hileler olduğuna. Basit bir örnek şu: Sandık başkanlarının ilçe seçim kurullarına teslim ettiği çuvallar var. Bu çuvalların içinde çeşitli tutanakların bulunması gerekiyor. AK Parti sadece 57 sandıktan dördünde bu tutanakların var olmadığını tespit etmiş. Yani usulsüz sandık görevlileri belgeleri yok etmiş.
Ortada sadece hatayla belirlenmiş birkaç sandık görevlisi yok. Bilinçli bir tezgâh var. Normalde kamu görevlisi adaylar varken onlar devre dışı bırakılmış ve kamu görevlisi olmayan kişiler atanmış. Ortada bir de atama şebekesi var. Dahası YSK bu kişilerin seçim sonuçlarına etki edecek nitelikte ve sayıda olduğunu da kabul etmiş. Kısaca söylemek gerekirse YSK örgütlü bir suç tespit etmiş. Zaten tam da bu nedenle suç işlediğini düşündüğü kimseler hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Önümüzdeki hafta gerekçeli karar yayınlandığında bu suçları daha net göreceğiz.
Ancak lütfen artık güneşi balçıkla sıvamaya çalışmayın. Ortada organize bir usulsüzlük var. Çalmışlar.
Şimdi de suç bastırmak için mağduriyet edebiyatı yapılıyor. Hiç uğraşmayın. Buradan size mağduriyet falan çıkmaz. Hırsızın hiç mi suçu yok derler adama. Önce hırsızlığın hesabını vereceksiniz.
Bu ülkede en güvendiğimiz kurumlardan biri sandıktı. Ve siz hırsızlar bu sandığa da leke sürdünüz. Sizi bulmak ve gereken cezayı vermek de bu ülkenin görevi olsun. Benim kafamda yine olağan şüpheliler var. Zaten ilk günden itibaren söylüyorum. Delilim yok ama aklım var. Bir yerde soru çalmak ve usulsüz atama yapmak gibi işler varsa orada FETÖ vardır. Ancak bu sefer karşımızdaki suç örgütü sadece FETÖ'den ibaret değil. Onun legal ve illegal partnerleri de ortaya çıkacak. PKK ve diğer sol örgütleri FETÖ, Saadet ve İYİ Parti'yle birlikte CHP çatısı altında birleştiren dış kaynaklar da deşifre olur inşallah.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA