Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Cehennemlikler ne diyecek?

Cehennemi hak eden insanlar mezarı ve ahireti görünce pişman olacak ve dünyaya yeniden dönmeyi isteyecekler. Dönsünler de ibadetlerini yapsınlar diye yalvaracaklar. Bu bedbaht insanlara şöyle cevap verilecektir:
1'inci yakarışları
Cehennemlikler şöyle diyecek:
Onlar da şöyle derler; Rabbimiz! Bizi iki defa öldürdün. İki defa da dirilttin. Günahlarımızı kabulleniyoruz. Şimdi (bu ateşten) bir çıkış yolu var mı (Mümin, 11. Ayet)
Cehennemliklere cevap verilir:
'(Onlara denir ki) İşte bunun sebebi şudur: Tek Allah'a çağırıldığınızda inkâr edersiniz. O'na ortak koşulunca bunu tasdik edersiniz. Artık hüküm Yüceler Yücesi Allah'ındır." (Mümin, 12. Ayet)
2'nci yakarışları Cehennemlikler yalvarırlar:
O gün zalimler 'Ey Rabbimiz! Yakın bir süreye kadar bizi ertele de senin çağırına uyalım ve Peygamberine tabi olalım" derler. (İbrahim, 44)
Cehennemliklere cevap verilir:
Onlara denir ki; "Daha önce, sizin için bir zeval olmadığına yemin etmiş miydiniz" (İbrahim, 44)
3'üncü yakarışları
Cehennemliklerin yakarışı:
O günahkârların, Rableri huzurunda başlarını önlerine eğecekleri: Rabbimiz gördük, duyduk. Şimdi bizi dünyaya geri gönder de, iyi işler yapalım, artık kesin inandık, diyecekleri zamanı bir görsen. (Secde, 12)
Cehennemliklere cevap:
Onlara yine cevap verilecek 'Daha önce sizin için bir zeval olmadığına yemin etmemiş miydiniz (İbrahim, 44)
4'üncü yakarışları Cehennemlikler yalvarır:
Onlar cehennemde, Ey Rabbimiz! Bizi çıkar. Yaptıklarımızdan bambaşka bir amel yapacağız diye bağrışırlar. (Fatır, 37)
Cehennemliklere cevap verilir:
(Onlara şöyle denilir) Sizi, düşünüp öğüt alacak kimsenin düşünüp öğüt alacağı kadar yaşatmadık mı? Size uyarıcı da gelmişti. Öyle ise tadın azabı. Çünkü zalimler için hiç bir yardımcı yoktur. (Fatır, 37)
5'inci yakarışları
Ey Rabbimiz! Bedbahtlığımız bize galip geldi. Biz doğru yoldan sapan güruhlar idik. Ey Rabbimiz! Bizi buradan çıkar. Eğer yine küfre dönersek, artık hiç şüphe yok ki zalimlerden oluruz. (Müminun, 106- 107)
Cehennemliklere cevap:
Onlara nihai cevap verilecektir:
Ses çıkarmayın. Sinin orada. Bana bir şey söylemeyin. (Ateşten çıkmayı istemeyin)
Rabbim; son ve faydasız bir çırpınışla çırpınanlardan eylemesin bizleri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA