Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Allah’ı biliyor musunuz?

Allah'ı hakkıyla bildik mi? Allah'ı, yüceliğine uygun tarzda takdir ettik mi? O'nun yüceliğinin, kudretinin farkında mıyız?
O'na karşı büyük bir tazim, kulluk, teslimiyet ve rıza içinde olmalıyız. Rabbe karşı edebimizi tam takınmalı ve O'na boyun eğmeliyiz.
O'na ibadet ederken huzurunda, O'nun kontrolünde ve gözetiminde olduğumuzu unutmamalıyız.
Sadece ibadette mi? Günah işlerken de "O", sizi görüyor. Kötü söz söylerken de sizin fısıltınızı biliyor. Gizli her amelin ona aşikârdır. Marifetullahı eğer adabına uygun yaşasaydık her anı istiğrak halinde olan bir mümin edası içinde O'nun yüreğinde yanıp kül olurduk. Tıpkı dağa tecelli eden nuru, Tur-i Sina'da Hz. Musa'yı kumlara uzattığı gibi bizi de kendine âşık ederdi. Bizler nereye baksa Hakk'ı gören gönül ehlinden çok uzaklıkta, sözü ile fani olmayı iddia ederken kalbi sonsuz bir hayatı arzu eden, tulul emel (sınırsız arzular) sahibi birer müthiş tüccar gibiyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA