Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HÜLYA GÜLER

Kadına 5,3 milyon $’lık destek BM’de özel oturum getirdi

Yıldız Holding Kamu İlişkileri Genel Müdürü ve Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, UN Women'ın (BM Kadınları) geçen mart ayında BM genel merkezindeki ofisinde katıldığı toplantıda, kadınları desteklemek amacıyla bir yılda 5.3 milyon dolar yatırım yaptıklarını anlattı. UN Women yöneticileri ve farklı ülkelerden WEA (Kadın Girişimciliğini Hızlandırma) programı üyesi şirketlerin temsilcileri 5.3 milyon dolarlık yatırıma şaştı kaldı, bunu nasıl başardıklarını sordu. Mutuş'un ağzından çıkan ilk kelime ise 'kolay' anlamına gelen 'easy' oldu. Sonra da 'nasıl kolay' şöyle anlattı: "Kadınları desteklemek eğer gerçekten isterseniz ancak o zaman kolay. Çünkü kadınlar zaten başarmak, işi tamamlamak için oradalar. Dolayısıyla ancak gerçekten isteyince doğru insanları ve doğru projeleri buluşturabiliyorsunuz. Biz Yıldız Holding olarak özellikle tedarik zincirimizdeki çiftçi kadınları destekleyerek yola çıktık ve 3 yıllık taahhüdümüzü bir yılda aştık."



Mutuş'un 'easy' vurgusunun çok benimsendiği toplantının sonunda UN Women, yaptıkları tüm dünyaya örnek olsun diye Yıldız Holding'i bu kez genel kurul haftasında BM'de özel bir oturuma davet etti. Ve böylece 130 ülkede 75 bin çalışanı bulunan Yıldız Holding'in, kadın girişimciliğini desteklemeye yönelik çalışmaları, UN Women iş birliğiyle küresel ölçeğe taşındı.
Yıldız Holding'in davetlisi olarak izlediğim özel oturum, küresel düzeyde fırsat eşitliği konusunda çalışan çok sayıda kanaat önderi ve kuruluşu bir araya getirdi. Etkinlikte farklı ülkeden birçok şirketin, kadının güçlendirilmesine yönelik örnek çalışmaları gündeme geldi. Yıldız Holding'i temsil eden Begüm Mutuş ise UN Women İcra Direktör Yardımcısı Sarah Hendriks ile birlikte açılış konuşmacıları arasında yer aldı.



Mutuş, buradaki konuşmasında 2021 yılında kurdukları Yıldız Holding Kadın Platformu'nun faaliyetlerini paylaştı. UN Women'ın yürütücülüğünü üstlendiği, dünya genelinde kadın girişimciler için elverişli ekosistemler yaratmayı amaçlayan çok paydaşlı WEA platformuna 2022 yılında dahil olan ve 3 yılda kadın girişimcilere yönelik 4 milyon dolarlık bütçe ayıran Yıldız Holding'in, sadece bir yılda özellikle tarım alanında çalışan girişimlere yönelik satın alma uygulamaları için 1 milyon dolar, kadınların girişim ve liderlik eğitimlerine yönelik 150 bin dolar ve 53 kadın girişimciye yönelik olarak 4.3 milyon dolarlık yatırım yaptığını söyledi. Sözlerini, "Önümüzdeki yıl için kadın girişimci tedarikçi sayımızı yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz" şeklinde tamamlayan Mutuş'un tüm bu faaliyetleri anlatırken yaptığı 'easy-kolay' vurgusu salondakiler tarafından alkışla kesildi, WEA programının bundan sonraki çalışmaları için motto olarak benimsendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA