Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Basının kaderi: "Fırça"

Medya konusunda, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, herhalde çok iyi anlaşıyordur. İster misiniz, el birliğiyle Milli Güvenlik Kurulu'ndan, Türkiye açısından en büyük tehdidi basının oluşturduğuna dair bir karar çıkartsınlar!!!
Tabii bu işin lâtife tarafı. Genel bir değerlendirmeyle, Başbuğ'un Ergenekon meselesinden büyük bir rahatsızlık duyduğunu söyleyebiliriz. Nitekim komutanın kızgınlığından aslan payını, "Ergenekon" kelimesini ilk telâffuz eden Star Medya Grubu Başkanı Mustafa Karaalioğlu aldı. Kendisine, mahkeme kararıyla bu ismi telâffuz etmenin yasak olduğunu hatırlattı Genelkurmay Başkanı. Oysa yasak olan, "Ergenekon Terör Örgütü" demekti. Mahkeme, sadece, "İddia olunan Ergenekon Terör Örgütü" şeklindeki bir cümleye müsaade ediyordu. Başbuğ, Mehmet Ali Birand'ın lâfın gelişi söylediği "topraktan fışkıran silâhlar" sözünü de sevmedi. Hele, GATA'ya sevkler konusunda yazılıp çizilenlere iyiden iyiye kızmıştı. "Bu konuyu böyle yalanlarla gündeme getirmek ahlâksızlıktır" bile dedi.
Galiba, basının kaderi, her basın toplantısında, az ya da çok "fırça" yemek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA