Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Akman ve istifa

AK Parti grubu içinde Zahid Akman'a büyük öfke var. Onu biraz da, Deniz Feneri olayına bulaştırılmalarının müsebbibi gibi görüyorlar. Akman, "Başbakan arkamda" dedikçe, bu kanaat pekişiyor. RTÜK Başkanı, Balçiçek Pamir'le görüşmesinde (29 Mayıs 2009- Haber Türk), Bülent Arınç'ın kendisine "İstifa et" demediğini söylemiş. Arınç'ın, Akman'a istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sorması, "İstifa et" demenin nazik bir formülü değil mi?
Akşamüstü Balçiçek Pamir'in haberini Zahit Akman yalanladı. Balçiçek, "off the record" bir konuşmayı gazeteye yansıtmış ama Akman'ın görüşlerini tahrif etmişe benzemiyor. Çünkü Akman, evvelce de "Başbakan arkamda" diye konuşmuştu ve istifasının yanlış anlaşılacağını belirtmişti.
Bakalım, AK Parti Deniz Feneri yükünü taşımaya devam mı edecek? Kurumu ve hükûmeti tartışmanın içine çekmemek için istifa en doğru yol. Akman'ın, RTÜK'ten ayrılması, hiçbir şekilde suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, mahkemenin siyasetten etkilendiği ya da etkilenebileceği izlenimini ortadan kaldıracak, davayı hukuki zemine oturtacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA