Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İddialar doğru mu?

Geçtiğimiz günlerde Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'yla ilgili Nedim Saban'ın sorularını sütunuma almıştım. Saban, eskisine göre, yenisinde sahnenin daha küçük olduğunu, seyircilerin bekleyeceği fuaye alanının yetersiz kaldığını, idareye çok az sayıda oda verildiğini ve tiyatro hariç Kongre Vadisi'nin Tayyip Erdoğan'a yakın birine peşkeş çekileceğini iddia etmişti.

***

İddialar ve gerçek:
Nedim Saban: "Eski sahnenin derinliği 22 metreydi, şimdiki 17 metre."
Belediye: "Derinlik 20 metreydi; şimdiki 19.85 metre. Sahnenin genişliğinde ise büyük fark var. Eskisinin genişliği 15.6 metreydi; yenisi 25.5 metre."
Nedim Saban: "İdari personel için sadece 11 oda mevcut."
Belediye: "Ofis sayısı eskiden 11'di; şimdi 27. Eskiden idarenin ve sanatçıların kullandığı alan 3 bin 910 metrekareydi (depolar dahil). Şimdi, (depolar hariç) 4 bin 945 metrekare. Dekor deposu alanı ise 1420 metrekare."
Nedim Saban: "Eski tiyatroda seyirciler için geniş bir fuaye alanı vardı. Yeni inşa edilende neredeyse yok."
Belediye: "Eskiden fuaye, kafeterya hariç 820 metrekareydi. Yenisinde, kafeterya hariç 480 metrekare. Fakat, 1137 metrekarelik Kongre fuaye alanıyla birlikte, seyirciler için toplam 1557 metrekarelik bir alan bulunuyor."
Nedim Saban: "Ocak ayında ihale var. Kazanacak olan, adı A, B veya C ile başlayan biri mi?"
Belediye: "Harbiye Kongre Merkezi'nin işletmesi, Ocak'ta ihale edilecek. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine istinaden açık teklif usulüyle yapılacak ihale, 4 aylık bir süreyi kapsıyor. Asıl ihale daha sonra gerçekleşecek. Ana ihale yapılıncaya kadar, Kongre Merkezi'nin faaliyeti sürsün diye, geçici bir işletme ihalesi yapılmaktadır."
Bugün, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu büyük bir törenle açılıyor. Kongre Vadisi'ne lâyık bir eserle karşılaşacağımı umuyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA