Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ferhat Göçer ile bir gece

Ferhat Göçer'in yeni albümü 29 Mart Pazartesi günü çıkıyor. Şarkılarını herkesten önce dinleyebildim. Bu bakımdan çok mutluyum. Nasıl mı? Bir grup arkadaş, Ferhat Göçer ve Ömür Gedik'in evinde bir araya geldik ve şarkılara not verdik. Aşağı yukarı aynı parçalarda birleştik. Ama şunu hemen söyleyeyim ki, Ferhat Göçer hayranları için, şarkı ne olursa olsun, onun yürekten gelen sımsıcak sesini duymak, CD'yi benimsemek için yeterli.
İlk klibini, "Kızım" isimli parçası için çekecek: "Beni affet kızım / Gözümün önünde büyüdün göremedim / Beni affet kızım / Nasıl sevdim seni gösteremedim..."
Özellikle kız babalarına, ya da baba-kızlara çok derin duygular yaşatacak bir şarkı. Hem melodi güzel, hem de sözler. Zaten Ferhat Göçer de, bu şarkıyı okurken gözyaşlarına boğulduğunu itiraf ediyor.
CD'nin bir başka sürprizi de, Nesrin Sipahi ile söylenen düet. Şekip Ayhan Özışık'a ait olan, "Gönlümde açmadan solan bir gülsün" şarkısını, yeni nesillere de sevdireceği için özellikle Ferhat Göçer'i tebrik ettim. "Gönlümde açmadan solan bir gülsün / Her zaman gamlıyım, her zaman üzgün / Beklerim yolunu aylar boyunca / Yeter ki gel bana senede bir gün..."
Sevgiliyle bir gün buluşmanın bile aylarca beklemeye değer olduğunu gençler anladığında, belki aşkın kıymetini de daha iyi bileceklerdir. Bu arada, Nesrin Sipahi'nin sesinin bir genç kız tınısında olduğuna şahit oldum. Hayret etmemek mümkün değil!
Gelelim yeni bestelenen aşk şarkılarına... En yüksek oyu, Sezen Aksu'nun söz ve müziğini yazdığı "Ah yıllar"a verdim. "Gördü gözüm, dünya gözüyle aşkı / ...Süzdüm damla damla hayatı / ...Şimdi tam tadını çıkarma zamanı / Demlene demlene tam kıvamı / Başladı ömrümüzün ihtişamı"...
Ferhat Göçer, bu şarkının, Sezen'in son yıllarda bestelediklerinin en iyisi olduğunu söyledi ki, bu düşünceye katılmamak mümkün değil.
"Üzüm" şarkısı, birinci geldi. Bu yaz diskoteklerde, herhalde en fazla bu şarkı dinlenecek: "... Aynı rüzgâra vurgun iki yelken / Aynı salkımda ayrı iki üzüm..."

***

Ferhat Göçer bir başarı öyküsü. O gece, biraz hayatından söz etti. Çok yoğun çalışarak bugünlere gelmiş. Çocukluk anılarında gezmek, eğlenmek, gülmek yerine, çalışmak ve gayret etmek var. Çırağan Q Bar, hayatının dönüm noktası. Müşteri edinmek ve isim yapmak için bir yıl ücret almadan orada şarkı söylemiş. O günleri ben de hatırlıyorum. "Bir doktor var Q Bar'da. Şahane. Kâh arya, kâh alaturka, kâh pop müziği söylüyor" derlerdi. Günlerden bir gün, Hanzade Doğan'ın yolu düşüyor Q Bar'a; Doğan Müzik ve Samsun Demir sayesinde şöhretin kapıları açılıyor Ferhat Göçer'e.
Özel hayatını da pek güzel tanzim etmiş. Ömür Gedik ile birlikte, 3 çocuklu bir yuva kurmuşlar. Göçer'in oğlu ve kızı, Ömür'ün kızı. Düşündüm kendi kendime: Hayat, her zaman insanların karşısına zorluklar çıkarır. Ama fırsatları da esirgemez. Akıllıca kullanırsanız fırsatları, başarıyı yakalayabilirsiniz. Bence Göçer, hem sanat hayatında, hem de özelinde iyi bir noktada bulunuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA