Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Jenerik Senaryo böyle mi olur?

Perşembe akşamı TV8'de, gazeteci Fuat Uğur, 1. Ordu'daki Plan Semineri'ndeki ses kayıtlarına işaret etti: "Madem darbeyi örtmek, kamufle etmek söz konusu değildi, neden Jenerik Harp oyununda, gözaltına alınacak ve tutuklanacaklardan söz ediliyor?" diye sordu.
Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, "Yalan" diye Fuat Uğur'u susturmaya çalıştı. Oysa, doğruyu söyleyen Fuat Uğur'du. Gerçi o sözler Çetin Doğan'a ait değildi ama onun huzurunda bu konuşmalar yapılıyordu ve ona tekmil veriliyordu.
X şahıs: "Komutanım... Harekâtın üçüncü safhasında, geçmişte irticai, yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karıştığı tespit edilen şahıslar gözaltına alınacaktır. Gözaltına alınan ve tutuklananlar, başlangıçta Üsküdar bölgesinde, Burhan Felek Tesisleri'nde, Ümraniye'de Netaş misafirhanesinde, Kadıköy'de Fenerbahçe stadyumunda toplanacak ve bilahare sorgulanmak üzere, Ümraniye Kapalı Cezaevi'ne götürülecek. Jandarma ve Polis Sorgulama timleri vasıtasıyla sorgulanacaktır."
Seminerde teybe kaydedilen bu konuşmalar, HaberTürk'te, Teke Tek programında Çetin Doğan'a soruldu. Doğan, bunun bir jenerik senaryo olduğunu belirtti. "Halkı spor salonlarında, deprem ve doğal afetler gibi senaryolar gereği topluyoruz" dedi. Oysa Fuat Uğur'un programda da belirttiği gibi, bu insanlar spor salonlarında doğal afet ihtimaline karşı bir araya getirilmişse, neden sorgulanıp, cezaevlerine gönderileceği söylenmişti.
Görüldüğü gibi mızrak çuvala sığmıyor. Doğan'ın avukatı Ülgen, senaryodaki bu konuşmalardan dolayı müvekkilinin bir suçlamayla karşı karşıya olmadığını da sözlerine ekledi.
Doğru... Çetin Doğan, Jenerik Senaryo'da sarf edilen cümlelerden değil, Balyoz Darbe Planı'ndan dolayı suçlanıyor; Plan Semineri'ndeki bu konuşmalar da, Balyoz'un varlığını ispat etmek için kullanılıyor. Balyoz ile Jenerik Senaryo arasında paralellik kuruluyor. Önce Balyoz hazırlanmış ve Harp Oyunu'ndaki jenerik senaryo, bu darbe planını gizleyecek ve içine alacak biçimde şekillenmiş. Mahkeme bu iddianın doğru olup olmadığını araştırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA