Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Parti içi demokrasi

Siyasi Partiler Yasası demokratikleşmeden, Türkiye, hangi adımlar atılırsa atılsın, noksan bir demokrasi olarak kalacaktır. Çünkü milletvekili sıralamasını Genel Merkez belirliyor. Bugünkü haliyle ön seçim de çözüm değil. Çünkü hem ön seçim yapılan illerde, seçilecek sıralarda gene Genel Merkez'e kontenjan ayrılıyor, hem de, ön seçimde oy kullanan üye sayısı sınırlı olduğundan, bu defa teşkilât kendisini ön plana çıkarıyor. Nitekim CHP'de, milletvekillerinin ön seçimde alt sıraya düşmesini, "eskinin tasfiyesi" olarak nitelemekten ziyade, örgüt üyelerinin kendilerini parlamentoya taşıma arzusu diye de yorumlayabiliriz.
Parti içi demokrasiyi sağlayacak adımların atılması hiçbir partinin işine gelmeyeceğine göre, yasal bir düzenleme gerekiyor. Sıralamayı örgüt değil, kayıtlı üyelerin tümü yapmalı. Ancak o zaman, tabanla tavan arasındaki kopukluk ortadan kalkar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA