Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Adalet mi, siyasi rant mı?

Sivas katliamında zaman aşımı haklı olarak birçok kişiyi üzüyor; hatta isyan ettiriyor. Ama lütfen yanlış bilgiler üzerinden ahkâm kesilmesin. Meselâ Sivas mağdurları, Alman Büyükelçiliği'ne giderek, cezası kesinleşen 9 kişinin iadesini istemiş. "Türkiye'de ağırlaştırılmış müebbet var; o yüzden iade edemeyiz"cevabını almışlar. Mağdur avukatları ise, "Ağırlaştırılmış müebbet sadece örgüt suçlarını kapsıyor"demiş.
Bu habere dayanarak yorum yapanlar, "Neden hükümet Almanya'ya avukatların söylediği bilgiyi daha önce ulaştırmadı?"diye soruyor: "Şu iktidara bak!"
Oysa sanıkların, eski Türk Ceza Kanunu'nun 146'ncı maddesinden (anayasal düzeni yıkmaya teşebbüsten) yargılandığını biliyoruz. Bunun cezası idamdı; idam kalktığı için ağırlaştırılmış müebbet uygulaması mevcut. Yani mağdur yakınlarının Alman Büyükelçiliği'ne verdiği bilgi hatalı. Aynı yanılgı, CHP'nin zaman aşımını engellemek için hazırladığı kanun teklifinde de görüldü. Sanıklar, eski 146, yeni 309'dan yargılanıyor. Oysa CHP'nin zaman aşımını kaldırmak amacıyla verdiği kanun teklifi TCK 81, 82, 85, 94 ve 103 ile ilgiliydi.
Bu bilgiler ışığında ister istemez insanın aklına bir soru takılıyor: Adaletin mi peşindeler? Yoksa, mağduriyetten, siyasi rant mı devşirmek istiyorlar?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA