Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Katiller salıverildi!!!

AK Parti katillere af çıkarmadı; sadece bir haksızlığı giderdi. Eski Ceza Kanunu'na göre, 125. (bölücülük) ve 146. (anayasayı ihlâl) maddelerden hüküm giyenler, kaç kişi öldürürse öldürsün, tek bir idam cezası alıyordu. 1980 öncesinin solcuları bu maddelerden yargılandılar. Ülkücüler ise, bir başka maddeden, taammüden cinayetten hüküm giydi. Bu yüzden de, 7 TİP'liyi öldürenler, 7 ayrı idam cezası aldı. İki cinayet işleyene iki, 3 kişi öldürene üç idam verildi. İdam cezası kalkınca bu cezalar müebbet hapis olarak infaz edilecekti. KATİLLERİN HAPİSTEN ÇIKMASI BAHİS KONUSU DEĞİLDİ.
2000 yılında, DSP hükûmeti döneminde "Rahşan affı" kabul edildi. Müebbed cezalar 10 yıla indi. Buna mukabil, mesela 7 TİPliyi öldürenlerin cezası -her müebbede 10 yıl hesabıyla- 70 yıl olarak hesaplandı. Onlar hapiste kalırken, "solcu" ya da "bölücü" katiller arasında 10 yılını tamamlamış olanlar, Rahşan affıyla cezaevlerinden salıverildi. EĞER DSP KOALİSYONU, MÜEBBED CEZAYI 10 yıla indirmemiş olsaydı, o katiller zaten dışarı çıkamayacaktı. Sorumlu aranıyorsa, eşitlik sağlamaya çalışan AK Parti'ye değil, Ecevit'e gözlerinizi çevirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA