Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yalman-Özkök

Birinci Ordu'da Plan Semineri'nin yapıldığı dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı olan Aytaç Yalman, Hürriyet gazetesinde yayınlanan demecinde, bu seminerin emrine aykırı şekilde gerçekleştiğini söyledi. Yalman'ın açıklamalarından, Plan Semineri kasetlerinin Tayyip Erdoğan'a gittiğini öğreniyoruz. Başbakan, durumu Hilmi Özkök'e aktarmış; Özkök, muhtevası konusunda Yalman'a bilgi vermemiş. Buna mukabil, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Ergenekon davasında savcıya verdiği ifadede, Plan Semineri'nde amacın aşıldığını belirttikten sonra, "Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a bunun incelenmesi direktifini verdim" dedi.
Özkök ve Yalman'ın sözleri arasında bir çelişki mevcut. Yalman, muhtevadan haberdar olmadığını söylerken, Özkök, inceleme direktifini hatırlatıyor. Ayrıca o kasetlerin Başbakan'a iletilmesi de, gayritabii bir harp oyununun mevcudiyetinin delili. Dijital belgelerdeki çelişkilere saplanmadan, önce Çetin Doğan, bu jenerik senaryonun hesabını vermeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA