Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yasak ve özgürlük

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız, insan değilsiniz" dedi. Hükümet, Güneydoğu'ya vali, kaymakam ve emniyet müdürü gönderirken, yöre halkıyla kaynaşabilecek insanları tercih ediyor. "Türkiye, Kürt meselesinde adım atmadı" diyenlere, eski ceberut yöneticileri hatırlatmak isterim. O tarihlerde, Gaffar Okkan bir istisnaydı. Oysa AK Parti, halka sevgiyle yaklaşabilen memurları seçiyor. Meselâ, bugün, Başbakanlık Müsteşarlığı yapan Efkan Ala'yı Diyarbakır Valiliği'nden tanıyorum. O da, aynı Recep Güven gibi insani bir yaklaşım sergiliyordu. Konuşmamızda, hükümetin tercihinin bu tarz bürokratlardan yana olduğunu bana söylemişti.
Bir başka konu... 2023 hedefleri arasında yer alan "savunmanın Kürtçe yapılabilmesi imkânı" ilk defa KCK duruşmasında Hatip Dicle'ye tanındı. Herhalde, böyle bir yasa çıkarılacağı bilgisinin gazetelere yansıması, hâkimi de bu izni vermeye sevk etti. Özgürlüklerin önü açıldıkça, yasakların ne kadar saçma olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA