Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Müyesser Yıldız ve Oda TV

Müyesser Yıldız'ı iyi tanırım; birlikte uzun yıllar gazetecilik yaptık. Şimdi Oda TV'nin tutuksuz sanığı. Hem kendisinin, hem de Oda TV'nin diğer şüphelilerinin virüs kurbanı olduğuna inanıyor. 5 Şubat 2011'den itibaren Oda TV, Barış Pehlivan ve Müyesser Yıldız'ın bilgisayarları virüs saldırısına uğramış. Bunu TÜBİ- TAK da tesbit etti: "Sosyal mühendislik saldırılarıyla gönderilen zararlı yazılımların uzaktan yönetim ve dosya atma kabiliyetlerinin bulunduğunu" belirtti. Ama TÜBİ- TAK, sorun yaratan 35 dosyanın Temmuz- Ağustos 2010 tarihlerini taşıdığını, dolayısıyla virüs saldırısından önce bilgisayarlarda yer aldığını da söyledi.
Müyesser Yıldız'ın durumu farklı. Ondaki dosyalar da Temmuz-Ağustos 2010 tarihlerini taşıyor ama, Oda TV ve Barış Pehlivan'ın bilgisayarlarında, belge üst verileriyle, dosya sistemi üst verileri arasında bir uyumsuzluğa rastlanmamışken, Yıldız'ın bilgisayarında zaman anormallikleri görülüyor. TÜBİTAK, bu zaman anormalliklerini, bilgili bir bilgisayar kullanıcısının zaman değiştirme programı kullanmasına ya da virüse bağlıyor. Bu konuda raporda net bir ifade mevcut değil.
Müyesser Yıldız "Dosyalar virüsle gelmediyse, kim tarafından ve nasıl gönderildi?" diye soruyor. TÜBİTAK, "Dosyalar Müyesser Yıldız'ın bilgisayarında oluşturulmadı, değiştirilmedi, açılmadı" dediğine göre, dışarıdan aktarılmış olduğu anlaşılıyor. İşte Müyesser Yıldız bu yüzden sorguluyor: "Eğer virüsle gönderilmediyse, nereden geldi bu dosyalar?"
İki önemli konu daha var:
1) Virüs saldırısının İP adresinin Amerika'da olduğu tesbit edilmiş. Müyesser, dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a ve FBI'a mektup yazmış; İP adresini kimin kullandığının bulunmasını istemiş. Onlar da, "Mahkemeye veririz" demişler. Ama mahkeme, ABD'ye başvurup, bu bilginin gönderilmesini henüz talep etmemiş.
2) Türkiye, Avrupa Konseyi Siber Suçlarla Mücadele Sözleşmesi'ni 2 sene önce imzalamış. Ama bir türlü Meclis onaylamamış. Bu onaylandığı takdirde, dijital veriler tek başına delil olarak kabul edilmeyecek. Oda TV'de sadece dijital veriler söz konusu olduğu için, iddialar düşecek.
Bütün bunları Müyesser Yıldız bana anlattı. Ben de madalyonun diğer yüzünü görelim diye söylediklerini sütunumda yayınladım. Gerçekten aydınlanması gereken noktalar mevcut.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA