Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

500 bin gence oda yaptık

TÜRKİYE'DE on yılda bir marka yaratmayı başaran ve markasını yurtdışı iddialı pazarlara taşıyan Çilek'in öyküsü gerçek bir başarı öyküsü. Muharrem Çilek ve iki kardeşi, İnegöl'de 1995 yılında kurdukları mobilya fabrikasında, bir konuya yani sadece genç odasına odaklanarak üretim yapmaya başladıklarından bu yana tam 500 bin adet genç odası üretmiş.

* Çilek Mobilya'da kaç kişi çalışıyor ve siz kaç ülkeye genç odası ihraç ediyorsunuz? 30 bin metrekare fabrikada çalışan işçilerle birlikte Çilek Mobilya'nın çalışan sayısı 500'ü buluyor. Türkiye'de 55, yurt dışında ise 21 satış noktasına sahibiz. İhracatımız 10 milyon doları buluyor. Şimdi Barbie mobilyalarıyla ihracatımızın çok daha artmasını bekliyoruz.

* Sizin gibi askeri eğitim alan kardeşiniz var mı? Yok kardeşlerimden biri ODTÜ mezunu bir inşaat mühendisi. Diğer kardeşim de ilkokuldan sonra babamın yanında çalışmaya başladı. Babamla birlikte esnaflığı öğrendi. Zaten o yüzden de fabrikada duran ve genel müdürlük koltuğunda oturan da odur. Ben mecburen emekli oldum ama hep sahada olmanın verdiği bir alışkanlıkla evde oturamadım, iş kurdum. Biz birlikte çalışmadan önce ben sadece koltuk üretirdim. Bir diğer kardeşim mutfak eşyaları imal edip, satardı.

* İnegöl'de mi oturuyorsunuz? Eski komandoluktan gelen bir alışkanlık, ben beş yıl önce İnegöl'ün bir köyüne taşındım. Babamlar da geldi. Orman içinde yan yana evlerde oturuyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA