Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

14 yeni engelli okulu

Peki Hayrünnisa Gül'ün bizzat kol kanat gerdiği kampanyada bir yılda neler yapılmış? Hayrünnisa Gül sonuçlardan memnun. Bu süre zarfında engelliler için 14 yeni okul ve 800'ün üzerinde sınıf açılmış çünkü. Yerel yönetimlerin katkısı da büyük olmuş. İşte bu sebepten de toplantı bitiminde Anadolu'nun dört bir yanındaki illerin valilerine teşekkür plaketini bizzat kendisi verdi dün. Belli ki Gül'ün çok etkilendiği bir proje bu. Hayrünnisa Hanım, toplantı sonrası tüm çocuklarla tek tek ilgilendi, başlarını okşadı, fotoğraf çektirdi.
14 okul tabii ki yeterli değil ama dedim ya iyi bir başlangıç. Sadece bu da değil. 'Mutlu Engelli Hattı', moral kahvaltısı, okuma yazma kursları, 2050 öğrenciye engelli seminerleri ve de hayırsever işadamı Fikret İnan'ın desteğiyle açılacak olan ilk engelli kolejin temeli son bir yılda projelendirilen engellilere yönelik önemli etkinlikler.
Otizmle mücadelenin en iyi yolunun çok erken yaşta başlanan eğitimler olduğunu artık hepimiz biliyoruz. 4 yaşındaki Saltık Buhrahan Demir'in rehabilitasyon merkezine gittikten sonra, kampanya kapsamında okul öncesi eğitime de başlamasıyla gösterdiği gelişmeye Köşk'te tanıklık ettik. 2.5 yıl hiç konuşmayan oğullarının 'anne-baba' demesi için 3 yaşına gelmesini beklemek zorunda kalan ailenin mutluluğu, gözlerimin yaşarmasına neden oldu. Saltık şimdi 5 kelimelik cümleler kuruyormuş. Kendi kendine okumayı çözecek kadar zeki olan Saltık'a 'büyüyünce ne olacaksın' diye soran sunucuya, en ciddi halini takınarak ve gür bir ses tonuyla 'asker' cevabını verirken salondan da alkış kopuyordu.
Köşk'te o gün beni bir de en çok yürüme engelli 21 yaşındaki Uğur etkiledi. Anne-babasının büyük gayretiyle 8 yıllık eğitimi almasının ardından, kampanya kapsamında fotoğraf eğitimi almış Uğur. Öyle güzel fotoğraflar çekmiş ki hatta bir kaçı TBMM'de sergilenecekmiş. Ama o kendinden emin. Ne olacaksın diye sorulduğunda 'Milletvekili' olacağım' diyor. Sonra annesi mikrofonu alıyor ve 'Çocuğum başkalarına alışmasın. Başkaları çocuğuma alışsın. Siz de engelli çocuklarınızı eve kapatmayın' diye sesleniyor.
Peki tek tek hayat hikâyelerini Köşk'te dinlediğimiz bu toplantıdan sonra ben ne hayal ediyorum? Türkiye'de daha engelsiz bir yaşam. Köşk'ten başlayarak, engellileri kucaklayan, onların hayatlarını kolaylaştıran değişikliklerin yapıldığı yeni bir anlayış ve bakış açısı. Hayatımızın içinde olduklarını her fırsatta göstereceğimiz değişiklikler. Vakit kaybetmeden, hemen.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA