Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Elektrikli otonun çinko nikel pili de Libyalı mucitten

Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan ve Sadeg Faris'in bugün yapacağı konuşmaya sponsor olan Novartis'in Genel Müdürü Güldem Berkman'ın da katıldığı akşam yemeğinde bir diğer konumuzda elektrikli otomobillerin pilleri oldu.
Şu anda tüm dünyada elektrikli otomobillerde lityum bazlı teknoloji kullanılıyor. Lityum hem teknoloji hem de hammadde olarak Çin kontrolünde. Manas, Çin'in lityumu stratejik madde ilan ettiğini ve ihracatını lisansa bağladığını anlatıyor. Elektrikli otomobil de Çin'in kontrolü ele geçirme tehlikesi var yani. Oysa yine Sadeg Faris'in geliştirdiği 6 yıldır kullanılan bir başka teknoloji var. Elektrikli oto üretmek için kolları sıvayan Manas, bu otoların pili için niye nikel çinkoyu düşündüğünü şöyle anlatıyor: 'Biz nikel çinko teknolojisini destekliyoruz. Hem Türkiye'de hem de dünyanın her yerinde var. Böylece elektrikli oto, teknoloji anlamda değil, hammadde bazında büyüyecek korkusu da yok olacak. Bu teknolojideki patentlerin çoğu Sadeg'te. Türkiye'de üretmek istiyoruz'diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA