Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İyi fikirler dünyayı değiştirsin diye!

Yolum Edinburgh'a düştü. Sebebi TEDGlobal Konferansı. Fikirleriyle öne çıkanların 18 dakikalık konuşma yaptığı TED'i ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum. Ama dünyada son yıllarda en çok konuşulan, takdir edilen, konuşma imkânı bulanların kendini ayrıcalıklı hissettiği önemli platformlardan biri.
25 yıl önce Yayılmaya Değer Fikirler sloganı ile Californiya'da hayata geçen ve zaman içinde ünü tüm dünyayı saran TED kâr gütmeyen bir kuruluş. Dünyayı değiştiren fikir önderlerini destekler ve konferanslardaki konuşmaları internetten ücretsiz yayınlar. TED'in konuşmacıları arasında Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sör Richard Branson, Nadan Nilekani, Philippe Starck, Gordon Brown gibi ünlü isimler yer aldı.
İşte bu nedenle sabahın erken vaktinde Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray ile buluşup Edinburgh'daki bu konferansa gelmekten, yeni fikirleri duymaktan büyük heyecan duydum. Evet Türkiye'de gündemin çok önemli maddeleri var; dünyanın en çok kaynayan ve kanayan bölgesindeyiz ve ufkumuzu açacak yeni fikirleri duymak sanki en büyük lüks. Ama ben yine de sizi o içimizi karartan gündemden birkaç dakikalığına da olsa uzaklaştırmak istiyorum. Ne de olsa eninde sonunda bizi daha iyi gündemlere taşıyacak olan iyi fikirler ve onların sahipleri...
Vodafone Türkiye, "İyi fikirler dünyayı değiştirebilsin" diye TED'i desteklemeye başladı. Böylece TED'in yaratıcı fikirlerinin Türkiye'de daha çok insana ulaşmasının da yolu açılmış oldu. Düşünün ki bu toplantılara bireysel olarak katılanlar kişi başı 6 bin dolar ödüyor. Vodafone Türkiye ile TED arasındaki işbirliği sayesinde, İstanbul'da Maslak Plaza küçük bir Edinburgh haline getirilip, ilk kez eş zamanlı TED konferansı canlı bağlantılarla yayınlandı. Gençler, akademisyenler ve şirketin kurumsal müşterileri sanki konferansın içindeymiş gibi tüm konuşmaları anında izleme şansına kavuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA