Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Dünyanın kadın liderleri İstanbul'da!

Dünyanın kadın liderlerini bir çatı altında toplayan International Women's Forum'un (IWF) en yeni üyesi 2014'te foruma giren Türkiye. Davet IWF'den Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.
Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na
gelmiş ve kadınlar kısa süre- de örgütlenmiş.
Önceki akşam foruma onur üyesi olarak kabul edilen Demsa Grubu'nun Sahibi Demet Sabancı Çetindoğan'ın bir müze görünümündeki Zarif Mustafa Paşa Yalısı'nda, IWF'nin dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş yönetim kurulu üyeleri ve IWF Başkanı ve Çin'in en güçlü kadınlarından Unity Asset Management CEO'su Sein Chew ile bir araya geldik.
1982'de kurulan ve sadece iş hayatında değil, eğitim ve siyaset de dahil her alanda kadının lider pozisyonlara gelmesi için farkındalık yaratan IWF'nin Başkanı Chew'in amaçlarının kadınları liderliğe taşıyarak dünya barışına katkıda bulunmak olduğunu vurgulaması hoştu.
Demet Sabancı'nın her davetinde olduğu gibi Türk misafirperverliğinin en ince detayına kadar gösterildiği davette Chew, dünyaya iyi lider nasıl olunduğunu kadınların göstermesi için çalıştıklarını söyledi. IWF'nin üyeleri arasında Hillary Clinton'dan Ürdünlü kadın Bakan Reem Abu Hassan'a, Campbell Soup CEO'su Denise Morrison'dan HSBC Hindistan CEO'su Naina Lal Kidwai'ye kadar birçok ünlü isim bulunuyor.

Tanzanya'da maden çıkarıyor!

Gelelim IWF Türkiye'nin kurucularından Zehra Taşkesenlioğlu'na. Bu davetin benim açımdan en ilginç yanı Refah Partisi'nden başlayıp, AK Parti'nin İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olacak kadar siyasetle içli dışlı olan ancak iş hayatında Tanzanya'da maden işletecek kadar aktif ve cesur bir profil çizen genç bir kadınla tanışmak oldu.
Aslında IWF Türkiye'nin tüm kurucuları birbirinden ilginç ve başarılı isimler. Masada Taşkesenlioğlu ile yan yana oturunca ilginç hikayesini de dinleme fırsatı buldum.
Taşkesenlioğlu bürokrat bir aileden geliyor. Erkek kardeşi Halkbank'ın yeni Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu. Ailede kendisi gibi girişimci kimse olmadığını söylüyor.
Öyle ki üniversite eğitimi ve ardından ABD'de doktora yaptıktan sonra Tanzanya'da alçı taşı çıkartmak istediğinde bunu ailesinden bir süre saklıyor. "Madeni kiraladım. Bunun için kredi almak yeterli. Çıkardığım madeni Tanzanya'daki çimento fabrikasına veriyorum" diyor. "Maden bir kadın için zor değil mi" diyecek oluyorum ama Taşkesenlioğlu bana Uganda'ya da girmek istediğinden söz ediyor.
Taşkesenlioğlu bir yandan Uganda'da ve Tanzanya'da bakır da çıkartmak için yeni girişimlerde bulunuyor, Diğer yandan da kredi finansmanı gibi başka işlerle uğraşıyor. Ama gözü siyasette. İstanbul'dan aday adaylığını şimdiden koymuş.
Ancak tabii ki tüm kadın adaylar gibi Taşkesenlioğlu'nun da Ak Parti kadın adayları iyi yerden gösterirse şayet siyasette şansı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA