Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Karanlık günlerden geçen ülkemizde yeniden güneş doğacak!

Bilgisayara ekranıma arka arkaya iş dünyasından toplantı iptal bilgileri düşüyor. Bir tarafta gencecik askerlerimiz şehit olurken, öte yanda da Başkent Ankara'da aralarında pırıl pırıl çocuk ve gençlerin de olduğu insanlarımızı hayattan vahşice koparan bir terör saldırısının şokunu yaşıyoruz.
Evet yapılacak toplantılar vardı. Toprağı korumak, kuraklığı önlemek, tarıma sahip çıkmak isteyen TEMA, yaklaşan seçimler öncesi ekosiyaset buluşması düzenlemek istemişti. Bir diğer şirket, kadınlarla ilgili önemli bir sosyal sorumluluk projesini anlatacaktı. Kadınların önünü açmak için yapılması gereken ne çok şey vardı... Daha neler neler... Ancak ölüm gerçek, dünya yalan. Şehitlerimizin ve terör saldırılarında hayatını kaybeden o güzel insanların bir bir acıklı öyküleri ekranları kaplayınca her şey anlamını yitiriyor. Ama işte yine de umudu kaybetmemek lazım.
Türkiye tarihinin en kanlı terör olayına üstelik de Ankara'nın göbeğinde yakalandı. Terörün en büyük amacı da insanları büyük bir umutsuzluğa kaptırmak, ülke genelinde oluşan mutsuzluğu dalga dalga yaymak. Hepimizin bu girdaptan çıkmaktan başka çaresi yok. Yaşayacağımız başka bir vatan yok. Evet, hepimiz Türkiye sevdalısıyız. İşte bu yüzden birlik olmaya, bu ülkeye birlikte sahip çıkmaya, farklı farklı düşünsek ve inansak da birbirimize saygı gösterip, hoşgörülü olmaya, ülkede yeniden bir bahar havası yaratmaya mecburuz.
Gazetecisiyle, siyasetçisiyle, işçisiyle, işvereniyle, öğrencisiyle, öğretmeniyle, çiftçisiyle, köylüsüyle, kasabalısı ve şehirlisiyle hepimizin ortak dili 'barış' olmak zorunda. Biz barışa muhtacız. Güzelim ülkemizi yaklaştırmaya çalıştıkları Ortadoğu'nun o korkunç, zalim savaş ortamından çekip çıkarmaya, yeniden umut şarkıları söylemeye mecburuz.
Bugün aslında sizlere Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'ne (KAGİDER) yeni başkan olan işkadını Sanem Oktar'ın 2015- 2017 dönemi için oturduğu koltukta hangi hedefleri yerine getirmek için çalışacağını yazacaktım. Sanem Oktar koltuğuna hızlı oturdu ve daha çok kadının istihdama katılması ve bu sayede ülkenin refah seviyesinin yukarı çıkması için çalışıyor. Gel gör ki gündem bugün bize izin vermedi ancak bir sonraki yazımda detaylı olarak yazacağım. Umutsuzluğa kapılmamamız gerekiyor.
Hem şehitlerimizin hem de terör kurbanlarının mekânı cennet olsun. Ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Karanlık günlerden geçen ülkemizde yeniden güneş doğacak. Kimsenin kuşkusu olmasın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA