Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Vodafone’dan dev kodlama projesi

Türkiye, kodlama konusunda topyekûn harekete geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ilk öğretim çağındaki çocukların kodlama eğitimi almaları için aylar önce düğmeye bastı, çalışmalar başladı.
Şimdi de ülkenin en büyük mobil operatörlerinden biri olan Vodafone, Türkiye'de dijital seferberlik ilan ettiğini ve çocukların kodlama eğitimi almaları için dev bir projeye başlayacaklarını duyurdu.
Bu önemli duyuru, Londra'da, Vodafone'un kurduğu vakfın 25'inci yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda yapıldı.
Vodafone Vakfı, 25 yılda tüm dünyada 1 milyar dolarlık sosyal yatırıma imza attı ve Türkiye'de kurulan Türkiye Vodafone Vakfı da 2007'den bu yana kadınlara ve engellilere yönelik 27 milyon liralık sosyal projeye imza attı.
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, yeni projeyi anlatırken, şimdi sıranın çocuklara geldiğini ve dijital kalkınma seferberliğine başladıklarının altını çizdiler.
Süel, "Teknoloji tüketen değil aynı zamanda teknoloji üreten bir nesil için harekete geçiyoruz.
Türkiye'yi dijital geleceğe çocuklarımızla birlikte taşıyacağız" diyor.
Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao ve Vodafone Grup Vakfı Direktörü Andrew Dunnet ev sahipliğinde Londra'daki Somerset House'da gerçekleşen ve sosyal sorumluluk projelerine duyarlı ünlü İngiliz Rock grubu Cold Play'in dijital bağlantıyla katıldığı toplantıda, Türkiye'de yapılan ve 300 bin kadına ulaşılan projeler de gösterildi.
Türkiye'deki çalışmalar, Vodafone'un Vakfı tarafından çok beğenilerek örnek uygulama olarak anlatılıyor.
Hasan Süel, kodlama eğitimine başlama kararının, Vodofone'un tüm dünyada daha iyi bir gelecek için toplulukları birbirine bağlamak üzere ilan ettiği "Connecting for Good" vizyonunun bir parçası olduğunu söylüyor.
Vodafone kodlama eğitiminin daha geniş bir kitleye yayılması için okullara da girmek istiyor ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile de temasa geçerek projeyi büyütmeyi hedefliyor.
CEO Vittorio Colao, Vodafone olarak, eğitimin temel bir insan hakkı olduğuna, teknolojinin daha iyi eğitim imkanları sunulmasında önemli rol oynadığına inandıklarını, bu anlayışla öğrencilerin mobil teknolojileri kullanarak, ücretsiz eğitim olanaklarından yararlanmasını mümkün kıldıklarını söylüyor.
Bu konuşmalardan da anlıyoruz ki Türkiye'de Vodafone, akıllı telefonlar üzerinden kodlama eğitiminin ülkenin en ücra bölgelerindeki çocuklara götürerek, eğitimde fırsat eşitliğinde önemli bir açığı kapatacak.
Vodafone Vakfı, bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon insanın hayatına dokundu. Şimdi de 7 ile 13 yaş arasındaki çocuklar için kodlama projesi başlıyor. Vodafone, çocuklara dijital eser yaratmanın yollarını öğretecek.
Daha fazla çocuğun teknoloji üreterek gelişmiş ülkelerdeki çocuklarla aynı dili konuşmasını sağlayacak kodlama seferberliği, Türkiye'nin önünü açacak sosyal projelerden biri olmaya aday.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA