Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Güvenlik maliyeti 5.5 kat arttı ama Zorlu PSM yılmadı!

Artan terör olayları nedeniyle dünyanın önde gelen gösterilerini, ünlü sanatçılarını Türkiye'ye getiren Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin (PSM) güvenlik maliyeti tam 5.5 kat artmış.
405 bin biletli seyirciyle kapadıkları 3'üncü sezonun ardından 4'üncü sezon programını konuşmak üzere bir araya geldiğimiz Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas, "En önemli konu güvenlik. Sanatçıları havaalanından nasıl çıkarttığımız ve hangi otelde konakladıkları önem kazandı.
Anlaşmalı olduğumuz The Marmara Pera gibi oteller varken, güvenlik koridorundan rahatça PSM'ye ulaşılabilen Raffles Oteli'ne yöneldik mesela. Tüm sanatçıları havalimanından VIP çıkış yaptırıyoruz ve maliyetler de yükseldi. Zarar ediyoruz ama asla kültür ve sanata yatırım yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" diyor. PSM, davet ettiği sanatçılara, havalimanından VIP çıkış için kişi başı 350 euro ödemeye başlamış. Böylece sanatçılar çok hızlı bir şekilde havalimanından ayrılabiliyor.
Murat Abbas, güvenlik önlemlerinde bu kadar titizken, terör olaylarını bahane ederek bazı konserlerin iptal olmasına ve Batı'nın bu konuda uyguladığı çifte standarda haklı olarak tepki gösteriyor. Öyle ya bugün artık terör her ülkenin sorunu oldu. Eskiden Ortadoğu'da patlamasına ne yazık ki alışır hale geldiğimiz canlı bombalar, Paris'in, Brüksel'in göbeğinde patlıyor. Ancak ne yazık ki Batı bu ülkelerde bomba patladıktan sonra toplantılarını, seyahatlerini iptal etmezken, Türkiye'de en son havalimanındaki korkunç patlamanın ardından neredeyse tüm toplantı ve seyahatler iptal olmuştu.
Bu çifte standart, Zorlu PSM'yi de etkilemiş. Paris'teki patlamadan sonra organizasyonunu ertelemeyen bir grubun Türkiye programını iptal ettiğini Murat Abbas'tan öğrendik. Türkiye'nin en zor yılı olmasına rağmen yine de PSM'nin 3'üncü sezonunda sadece 3 konser iptal olmuş. Daha önce duyurusu yapılan ünlü Broadway şovu Sefiller gelmeyecek mesela.
Ne güzel ki insanın içini açan örnekler de var. Mesela ünlü sanatçı Patti Smith, 23 Haziran konseri öncesi internete giriyor ve nerede kalabileceğine bakıyor.
Raffles'ı görünce rahatlıyor. Devamını Abbas'tan dinleyelim:
"Bize ilham ve moral verdi. Konser sonrası, böylesi zor bir dönemde geldiği için teşekküre yanına gittim. 'Böyle bir zamanda gelmeyeceğiz de ne zaman geleceğiz' dedi. Gelen bütün sanatçıları el bebek gül bebek pamuklara sarıyoruz."

Türkiye'de güzel şeyler de oluyor!
Bu arada öğreniyoruz ki ne pahasına olursa olsun Türkiye'de hayatın devam ettiğini güçlü bir şekilde seslendirmek için lobi çalışmaları da hız kesmeyerek devam ediyor. Terör konusunda iki yüzlü davranan Avrupa'ya Türkiye'yi anlatmak için bu kez kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren şirketler ve kurumlar yola çıkıyor. Zorlu PSM, İKSV, BKM, Pozitif ve Biletix, 29 Eylül'de Londra'da düzenlenecek olan International Festival Forum'da Türk şirketleri bastırmış ve "What is happening in Turkey now" (Türkiye'de şu an neler oluyor) başlığında bir oturumun düzenlenmesini sağlamış.
Dünyanın önde gelen kültür ve sanat otoritelerine, kanaat önderlerine Türkiye'nin pozitif imajını anlatacaklarını söyleyen Murat Abbas, Türkiye'ye önyargıyla ya da korkuyla bakan kanaat önderlerinin fikirlerini değiştirmek istediklerini söylüyor. Abbas özetle, "Türkiye'de güzel şeyler de oluyor' diyeceğiz" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA