Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin en anlamlı gününde büyük açılış var!

İstanbul'un çok daha büyük ve son teknolojilerle donatılmış yeni bir havalimanına olan ihtiyacına kimse itiraz edemez herhalde. Üstelik şahsen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nın yer aldığı alanı dünyanın önde gelen parklarından birine dönüştürme projesini paylaştığından beri de yeni havalimanının hizmete girmesini büyük bir heyecanla bekliyorum.
Bir taraftan yeşile hasret kaldığımız İstanbul'da dev bir 'Millet Bahçesi'ne kavuşacağız, bir taraftan ise her yönüyle dünyanın gözünü Türkiye'ye çevirecek çok iddialı bir havalimanına kavuşacağız.
Yeni havalimanının açılış tarihi, Türkiye Cumhuriyeti için çok ama çok anlamlı bir güne denk getirildi. İlk aşamada 4 destinasyon ile başlayacak yeni havalimanı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yıldönümü olan 29 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'dan yapacağı ilk seferle hizmete girecek.
Şimdi artık bir an önce bu havalimanının yolcular için rahatlıkla kullanılacak bir havalimanı olmasının baş şartı olan metronun hizmete girmesi için yapılan çalışmalar hızlandırılmalı. Tabii ki toplu taşıma hizmetleri de devreye girecek ama dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi metro ulaşımda en öncelikli transfer aracı olarak karşımıza çıkar.
Yeni havalimanını ilk ziyaretimi konsorsiyum ortaklarından da olan Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile birlikte yapmış ve havalimanında üstelik de sahada, şantiyede görev alan 100'ün üzerindeki kadın mühendisle bir araya gelmiş ve hatıra fotoğrafı çektirmiştik. Eylül ayında yine Ebru Özdemir ile buluşup, havalimanını dolaştık ve projenin pek çok kritik noktasında rol olan kadın yöneticilerle de sohbet ettik.
Kadınların ön planda olduğunu görmek beni fazlasıyla memnun etmişti. İş yapmak şekillerinde kadınların dahil olduğu projelerin nasıl daha verimli olduğunu ben değil önemli araştırma şirketlerine ait raporlar söylüyor. Dolayısıyla bu havalimanının da ne kadar kadın ve doğa dostu, yapay zeka kullanılarak yönetilen bir akıllı bina olduğu için de ne kadar verimli olup ülke ekonomisine katma değer katacağına zaman içinde hepimiz tanık olacağız.
Cumhuriyetimizin 95'inci yılında hizmete girecek olan yeni havalimanının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA