Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kadına karşı şiddete acil eylem planı!

Türkiye'de kadına karşı şiddetin bir an önce son bulması için acilen bir eylem planına ihtiyacımız var.
Önceki gün Emine Bulut isimli genç kadın boşandığı eşi tarafından vahşi bir şekilde katledilirken, 10 yaşındaki çocuğunun 'Anne lütfen ölme' sözleriyle hepimiz büyük acı yaşadık. Sarsıldık.
Türkiye'de kadına karşı şiddetin önünü bir türlü alamadığımız için, kadınlar ve çocuklar en çok korunduğu yer olarak düşündükleri aile içinde şiddete uğramaya devam ediyor.
Bu ülkede kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun var mı var ama ne yazık ki her defasında yapanın yanına kâr kaldığını gördük. Bir kravat takıp, saçlarını tarayınca iyi hal indirimi alan katillerin bir kaç yıl içinde toplumun içine yeniden karıştıklarına şahit olduk. Hatta defalarca hapisten çıkıp, başka bir kadına daha şiddet uyguladıklarını haberlerde çaresizce okuduk, dinledik.

***
Yani diyeceğim o ki artık Türkiye'de hiç vakit kaybetmeden, acilen topyekün bir eylem planına ihtiyaç var. Kadına karşı uygulanan bu korkunç şiddetin artık durması gerekiyor.
Hiçbirimizin bu şiddete sessizce, çaresizce, hiçbir şey yapamadan tanıklık etmeye gücümüz kalmadı. Kanunlar yeniden değişmek zorundaysa, hemen değişsin. Kadın örgütlerinin topyekûn mücadele için birlikte hareket etmesi teşvik edilsin.
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin Türkiye'de sözde değil özde uygulandığını da görmek istiyoruz. Bu toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor.
Erkek şiddetinden korumak için eğitim çok önemli. Milli Eğitim Bakanı'nın acilen ülkenin tüm okullarında, çocuklarımıza ana okulundan başlayarak kadın-erkek eşitliği konusunda eğitimlere başlamasını, yerel yönetimlerin, muhtarların acilen topyekûn bir eylem planını uygulamaya koymalarını, kadını en başta aile içi olmak üzere tüm şiddet unsurlarından korumak için somut projelerle öne çıkmalarını istiyoruz.
***
Nasıl oluyor da işledikleri korkunç cinayetlerin ardından gün yüzü görmemeleri gereken katillere yeniden özgürlük veriliyor. Yanlarına kâr kaldığını bildiğinden bu cinayetlerin sonu gelmiyor. Artık yeter! Bizim bu şiddete tanıklık etmeye gücümüz kalmadı.
Özetle acilen Ankara'dan kadına karşı şiddeti gerçekten durduracak bir eylem planını uygulamaya almasını bekliyoruz. Yoksa Emine Bulut cinayeti ilk olmadığı gibi son da olmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA