Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Erdoğan gerçeği ve önümüzdeki süreç

AK Parti'nin 276'nın altına düşmesiyle beraber Eski Türkiye güçlerinde Erdoğan'ı Fahri Korutürk haline getirme hatta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan atma ve hatta vatana ihanetten içeri atma gibi çeşitli derecelerde hevesler de baş gösterdi. Özellikle paralel çete bu yönde çok kışkırtıcı yayınlar yapıyor. Bakalım başka bazıları da paralel çetenin kuyruğuna takılacak mı?

***

Bu tür adice ve şerefsizce kışkırtmalar yapılmaya devam edilirse bu haysiyetsizlikleri yapanlar bunun bedelini ağır öder. Tayyip Erdoğan'ın Menderes gibi zindanlara tıkılma girişimi gibi bir şerefsizliğe milletin çoğunluğu izin vermez. Bu tehditler Türkiye'yi germekten ve Tayyip Erdoğan'ı daha da güçlendirmekten başka işe yaramaz. Türkiye halkı Erdoğan'a yönelik her şerefsizce saldırı karşısında Erdoğan'a daha da kuvvetli sahip çıkar. Erdoğan'dan nefret etmeyen ama Erdoğan'ın hataları ve yanlışları olduğunu düşünen insanların da çok büyük çoğunluğu Erdoğan'ı yedirmez.

***
Dün de yazdığım gibi yaşadığı müddetçe bu ülkede bir Erdoğan gerçeği olacak ve başka hiçbir politik lider halk nezdinde Erdoğan kadar güçlü zemin sahibi olmayacak. Eğer 24 Ağustos 2014'te benim çok istediğim Erdoğan-İhsanoğlu yarışması olsaydı bu desteğin yüzde 60 seviyesinde olacağını tüm saygın araştırmacılar teslim ediyor. Erdoğan gerçeği duygulardan bağımsız objektif ve analitik bir gerçektir. Herkese hakikatlerle savaşmamasını öneriyorum.
***

Öte yandan elbette 7 Haziran öncesi yapılan yanlışlar noktasında sağlam ve esaslı özeleştiri yapılması şarttır. AK Parti 7 Haziran HDP'yi baraj altına iterek 330'u geçme stratejisi izlediğini bağıra bağıra ilan etti. Bu yöntem tamamen yanlıştı ve ters tepti. Türkiye seçmenini ve özellikle Kürt seçmeni iyi anlamak gerekiyor. 22 Kasım 2015 seçimlerine giderken AK Parti'nin üzerinde en çok çalışması gereken mesele budur. AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı'nın sürekli HDP'yi muhatap alarak vurmasının HDP'ye yaradığı gerçeği 7 Haziran seçimleri bahsinde siyaset ilmi açısından alınacak en büyük derstir.
***

Öte yandan TBMM bazında en küçük olan parti HDP'nin aşırı muhatap alınması ve bu sayede HDP'nin aşırı ön plana çıkması HDP'nin Türkçü simetriği üçüncü parti olan MHP'yi de büyüttü. Bu durum AK Parti aleyhine çarpan etkisi yarattı. AK Parti 22 Kasım 2015 seçimlerine giderken mümkünse HDP'nin ismini bile zikretmemelidir. Bırakın HDP ne kadar kışkırtıcı konuşursa konuşsun hiç umursamayın. Şampiyonlar sadece ikinci olanları muhatap alabilir. Gerisini değil. Kesinlikle ama kesinlikle ve kesinlikle 22 Kasım 2015'e giderken HDP'nin bahsi dahi geçmemelidir.

***
7 Haziran'da HDP'ye kaptırılan Kürtler doğru bir stratejiyle Yeni Türkiye'nin dinamosu olabilir. Çünkü tüm Kürtler Eski Türkiye yani CHP-MHP zihniyetiyle kıyaslandığında son tahlilde Yeni Türkiye'den ve lideri Erdoğan'dan yanadır. Birçok analist bu gerçeği unutarak yorumlar yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA