Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Kim korkar Adil Öksüz’ün yakalanmasından?

15 Temmuz'un askeri darbesinin kilit isimlerinden Adil Öksüz o gece yakalanmasına rağmen serbest bırakıldı. Bu skandalın altına imza atan eski hâkim Çetin Sönmez FETÖ itirafçısı oldu. Ancak Öksüz'ü bu nedenle değil, "hukuki gerekçelerle" bıraktığını söyledi... Yersek.
O gün bugündür Öksüz'ün nerede olduğuna dair çok çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Muhtemeldir devlet, yabancı bir ülkede olduğu sanılan Öksüz'ün kuyruğunu yakaladı.
Dün Sözcü gazetesinin manşetiyle Öksüz konusu yeniden gündeme geldi.
İyi Parti (İP) Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın sözlerini manşetine taşıyan gazetede şu ifadeler ye aldı:
"Seçime 15 gün kala Adil Öksüz'ü yakalayıp iftira attıracaklar!"
Evet, Saygı Öztürk'e konuşan Aydın'ın açıklaması adeta itiraf gibi...
Peki, İP Adil Öksüz'ün yakalanmasında niçin kaygılanır hale geldi? Ya da şöyle soralım; neyin önünü almaya çalışıyorlar?
Muhtemelen, partilerinin iletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık'ın geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturmasından gözaltına alınması paniklemelerine neden oldu. Zira günlerdir konuyla günlerdir partide ağzını açan yok.
Aklıma ister istemez, Turgay Güler'in yaklaşık bir yıl önce aHaber'de gündeme taşıdığı ancak cevapsız kalan soru geliyor:
Meral Akşener Adil Öksüz'le görüştü mü?
Kamuoyu bu soruya net bir cevap istiyor.

***

Bu arada Koray Bey'e bir soru

Açıklamalarıyla gündemde olan Koray Aydın 16 Mayıs 2016'da, yani darbe girişiminden bir ay önce, NTV yayınında "Meral Akşener'i Cemaat'in (FETÖ) desteklediği kesin" demişti.
Aydın'ın o günkü FETÖ ilişkisi iddiasıyla, bugün Adil Öksüz hakkında söyledikleri arasında bir bağ kurarsak aşırı yorum mu yapmış oluruz?

***

Demirtaş'ı ziyarete giderken...

Cuma günü Sabah Yazarlar Kulübü olarak Edirne'deydik. Güzel kentin her tarafında hâlâ Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin posterleri asılıydı. Zira İnce iki gün önce kente gelmiş, cezaevinde olan HDP'li Demirtaş'la görüştükten sonra bir de miting yapmıştı.
Edirne CHP'nin güçlü olduğu bir kent. Ancak tüm Trakya'da olduğu gibi parti ayrımı olmaksızın seçmenin milliyetçi hassasiyetleri yüksek.
Şehirde kiminle konuşsak, İnce'nin Demirtaş hamlesini eleştiriyor. Anlaşılan o ki, Hakkâri'ye mitinge giderken işine yarar diye Demirtaş riskini alan, ancak kentte "Başkan Selo" sloganlarıyla karşılanan İnce, yetmiyormuş gibi Edirne'deki bulgurun birazından da olmuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA