Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Şimşek: IMF ile hâlâ müzakere edilecek zor konular var

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile yeni bir üç yıllık stand-by anlaşmasına ilişkin müzakelere rehberlik edecek ilkeler konusunda mutabık kaldıklarını ancak iki tarafın henüz ön anlaşmaya varmadığını bildirdi. IMF ile müzakerelerde yapılacak zor pazarlıkların bulunduğunu, bunun bitmesinin de ayın sonuna kadar alabileceğini belirten Şimşek, Ocak'ta yapılan müzakerelerde Türkiye'nin, mali açığını GSYİH'ya oranı olarak yüzde 0.7-0.8 arasında azaltmayı kabul ettiğini hatırlattı.

'BÜTÇE AÇIĞI BÜYÜYEMEZ'
Şimşek, ABD, Çin ve Batı Avrupa'nın daralmadan çıkmak için mali teşvikler ve bütçe açığı artıracak harcamalara başvurduklarına işaret ederken Türkiye için bu seçeneğin bulunmadığını belirterek 68 milyar dolarlık döviz rezervi bulunan Türkiye'nin böyle bir stratejiyi finanse edemeyeceğini vurgularak, "Bütçe açığımızı büyütemeyiz; bu, dış finansman ihtiyacını artırır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA