Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Stadyumda elektrik üretimi

Türkmenistan'da sohbet fırsatı bulduğumuz Enerji Bakanı Hilmi Güler'in gündemi, Türkiye'nin "enerji koridoru" rolünü pekiştirecek adımlardı. Nabucco'dan, Samsun-Ceyhan'a kadar Anadolu'yu boru hatlarıyla örmeyi öngören bir anlayış bu. Kabine değişikliğinin her an beklendiği bugünkü ortamda Bakan Güler'in, Türkiye'ye armağan ettiği ilginç projelerine değinmeden geçmek haksızlık olur. Neler yok ki? Dilerseniz Bakan'ın ağzından dinleyelim:
- Futbol Federasyonu'na bir öneride bulunacağım. Statların üstünü güneş panelleri ile kaplasınlar. Hem aydınlatma masrafından kurtulurlar hem de ürettikleri elektriği devlete satarlar.
- Trabzonspor'a, hidroelektrik santrali kurması için izin verdik. Her sezon 'Nereden para bulacağım?" diye düşünmek yerine, Karadeniz'deki dereleri enerjiye çevirip düzenli gelir akışı sağlayacaklar.
- Yeni bir proje daha başlatıyoruz.Yer-San. Yani "Yerli Sanayi" projesi. İlk etapta 500 kilovata kadar elektrik üretecek türbinlerin tasarımı tamamlandı. Artık devlet her yere elektrik götürmeyecek. Vatandaş, rüzgâr türbini ile güneş paneli ile 500 kilovata kadar elektrik üretip ihtiyacını karşılayabilecek. 500 kilovat, 150 dairenin elektriği demek.
- Barajların üstünü güneş panelleri ile örtmeyi düşünüyoruz. Böylece hem buharlaşmayı önleyeceğiz hem de elektrik üretip, iletim hattına vereceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA