Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Heykel açılımı

ÖYLESİNE simgesel olaylara tanık oluyoruz ki Türkiye, korkuların aşıldığı, kendi vatandaşını tehdit olarak algıladığı bir dönemi geride bırakıyor izlenimi veriyor. Kuşkusuz, anayasal sınırlar içinde her kurum yapısal duyarlılıklarını koruyor korumasına... Ama 10 yıl içinde değişenlere bakınca insan düşünmeden geçemiyor.
Tarih, 18 Mart 1999. Genelkurmay Karargâhı'nın güney nizamiyesinin girişine (merhum) heykeltıraş Tankut Öktem imzalı Mehmetçik heykeli dikiliyor. Açılışı, görevdeki Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı yapıyor. 28 Şubat sürecinin izlerinin devam ettiği o yıllarda, bir eli silahta, diğer eliyle "dur" işareti yapan Mehmetçik figüründe, "Çanakkale geçilmez" mesajı veriliyor. Acaba kime karşı?
Şimdi o heykel Genelkurmay'ın arka kapısına nakledildi. Yerine, mareşal üniformalı Atatürk heykeli konuldu.
"TSK, Cumhuriyetin temel niteliklerinden birini oluşturan demokrasi rejimine bağlıdır ve saygılıdır" vurgusu ile dikkati çeken Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, 19 Mayıs'ta açılışını gerçekleştirdiği yeni heykel, karargâhın etkili bir ismi tarafından şöyle açıklandı:
"Genelkurmay'a gelenlerin ilk karşılaşması gereken Atatürk olmalı!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA