Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

TBMM Başkanlığı

Bizim sistemimizde TBMM Başkanlığı "temsili" makamdır. Meclis Başkanı'nın siyasi karar yetkisi yoktur.
Ancak Başkan'ın kimliğinin, Meclis'in saygınlığını artırdığı da bir gerçektir. Bu açıdan bakıldığında Cemil Çiçek'in gerek siyaset kurumunun gerekse TBMM'nin itibar grafiğinin yükselmesine ciddi katkı sağladığı söylenebilir. Tecrübelidir. Ketumdur.
Anlık tepki vermez. Kritik konularda gizli diplomasiyi işletir. Gücünü, siyasetteki olgunluğundan, devlet adamlığından alır.
İki yıllık Meclis Başkanlığı döneminde, CHP'li ve BDP'li vekillerin yemin krizinin aşılmasından Meclis Yasası'nın yürürlüğe girmesine, yeni anayasa inisiyatifinden terörle mücadele deklarasyonuna kadar önemli konularda rol oynadı. Haziranda başkanlıktaki süresi doluyor. Bu görev için yine en güçlü adaylardan biri. Ancak... Üç dönem kriteri nedeni ile AK Parti dinamikleri de hareketli. Yani... Meclis Başkanlığı için başka adaylar da çıkabilir. Kulislerde, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ismi çokça duyuluyor. Tabii başka sürprizler de olabilir. Ama siyasi dengelerin her zaman gönüllerde yatan aslana ağır bastığı da bir gerçektir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA