Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Geleceği tayin etme seçimi!

Ankara'nın en iddialı miting alanı. Değme partinin doldurmaya cesaret edemeyeceği büyüklükteki Atatürk Kültür Merkezi tarihi günlerinden birini yaşıyor. Sadece şehrin içinden değil, ilçelerinden de on binler akın ediyor... Alan, her zamanki gibi son derece organize. İttifak ruhu her noktada hissediliyor. Elde bayraklar ve "Cumhur İttifakı" yazılı flamalar. AK Partili ve MHP'li vatandaşlar omuz omuza. Bir elleri "Rabia" diğer elleri "Bozkurt..." Taban, yeni döneme özgü dayanışmayı sergilemekte.
Miting alanının dört bir tarafında anlam yüklü dövizler, afişler... Günün mana ve ehemmiyetini sergileyen fotoğraf karesinde ise "Türk Bayrağı, Atatürk, Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli" yan yana... Devasa sahnede ise dikkat çekici bir dekor... Külliye'de, Cumhurbaşkanlığı forsu önünde tokalaşan Erdoğan ve Bahçeli...
Seçmenleri coşturacak şarkılar hem AK Parti'ye hem de MHP'ye hitap edecek özende seçilmiş. Ve tabii ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da eşlik ettiği beste, "Bizimkisi bir aşk hikayesi!"

***
Cumhur İttifakı'nın, ikincisini Ankara'da gerçekleştirdiği ortak mitingde verilen bir dizi mesaj içinde, "En fazla öne çıkanı ne idi?" diye sorulacak olursa... Cevabı net:
"Seçmeni, güçlü bir motivasyonla sandığa gitmeye teşvik etmek!"
Evet, AK Partili seçmen oy kullanmaya gitti mi, eli bir başka partiye oy vermeye gitmeyeceği gibi gönlü de el vermez!
Nitekim Başkan Erdoğan, "31 Mart'ta sandıkta irademize sahip çıkacağız. 31 Mart sandıklarda hesaplaşma değil, geleceğimizi tayin etme haline dönüşecektir" derken bu kritik duruma işaret ediyor ve ekliyordu:
"Milletimize bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızı parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi ekonomimizi çökerterek, işimizle aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz!"
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, "8 gün sonra yalnızca belediye başkanı seçmeyeceğiz. Yalnızca belediye meclis üyesi belirlemeyeceğiz. Bunların önünde milli bekamızın, Ankara'nın tarihsel egemenlik haklarının teyidini yapacağız" sözlerini de aynı ortak payda değerlendirmek lazım.
Ve nihayet...
Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki'nin "projeciliği" ile M(Z)illet İttifakı adayı Mansur Yavaş'ın "sahte senet kamburu" meydanda hayli konuşuldu. HDP ile ayıplı işbirliği yaptığı vurgulanan CHP ve İP ise epeyce tepki çekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA