Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kazanmak da kaybetmek de saha içinde olmalı

Sağlam: "Türk futbolu adına çok üzüldüm. Her karara da saygılıyız. Maçta öne de geçmiştik. 90 dakika oynayıp kazanmayı isterdik. Kazanmak da kaybetmek de saha içinde olmalı..."

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Diyarbakırspor maçından sonra ikinci kez böyle kötü bir gece yaşadıkları için çok üzgün olduğunu söyledi. Sağlam ile aramızda şu telefon görüşmesi geçti.
* Hocam geçmiş olsun... Neler yaşadınız?
Teşekkür ederim. İyiyiz. Bursa'ya döndük takım idman yapıyor. Kötü bir gece yaşadık. Takımım, G.Antep ve Türk futbolu adına çok üzgünüm.
* Hakem Deniz Çoban'ın kararı için ne diyeceksiniz?
Biz her zaman futbol ama iyi futbol oynamaya çalışan bir ekip olmaya çalıştık. Gol atıp kazanmak kadar iyi futbol oynamak da önemli... Dün (önceki gece) de bunu yapmaya çalıştık. Hakem Deniz Çoban kendisine verilen talimatı uyguladı. Maçı devam ettirebilir miydi? Bilmiyorum. Bu büyük bir sorumluluk. Diyarbakırspor maçından sonra başımıza ikinci kez böyle bir olayın gelmesine üzüldüm. Çok üzüldüm.
* Tolunay Kafkas çok uğraştı, tribünlere gitti. "O adamı yakalarsam parçalarım" dedi. Meslektaşınız için ne düşündünüz? Zor durumdaydı...
Tolunay benim yakın arkadaşım. Bir takım yapmış, dünya kadar paralar harcanmış. Çıkış arıyorlar. 3 puan önemli. Gel gör ki bu olaylar her şeyi alt üst ediyor. Çok çabaladı hocam. Tribünlerle konuştu. Ben başkan İbrahim Kızıl ve Tolunay hoca için de çok üzüldüm. Kazanmak da kaybetmekte sahanın içinde olmalı.
* 3 puan Bursaspor hanesine yazılacak...
Biz maça iyi başladık. Güzel de futbol oynuyorduk. Golü atıncaya kadar pozisyonlarımız da vardı. Nitekim golü de attık. Bu andan sonra yaşanan olaylar ve maçın tatil edilmesi bir karardır. Ben isterdim ki 3 puanı 90 dakikanın sonunda alalım. Ancak bunlar olmamalıydı. Maçın resmi sonucu ne olur bilmiyoruz, ama önde olduğumuz maçta 3 puanı oynayıp da almak isterdik.
* Siz Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyorsunuz. Bu olay takımı nasıl etkiler?
Bursaspor'u birçok Avrupalı basın kuruluşu yakından izliyor. Tabii ki iyi olmadı. Geçen hafta da Samsun'da bir bıçaklanma olayı olmuştu. Avrupa bunları izliyor. Bu olay hiç şık olmadı Türk futbolu açısından.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA