Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Ekonomiye can verin

Türk insanı bunaldı. Alışveriş yapmaya, çarşıya pazara çıkmaya korkuyor. İşsizlik dizboyu. Herkesi gelecek endişesi sarmış. En önemlisi iç pazar durmuş, Hareketlenmesi gerekiyor.
Gelir yok, maaş yok, ödeme yok, kredibilite yok. 72.5 milyon nüfuslu ülkede iç pazarın bir an önce kamu eliyle canlanması şart. Ama kamu destek sınırına geldi, bütçe açığı 70 milyar liraya dayandı.
Hepimize görev düşüyor.
Ben, sırf bu yüzden Türkiye Reklam Konseyi'nin başlattığı, "Alın verin, ekonomiye can verin" kampanyasında gönüllü olarak yer aldım. Bir gül almak bile önemli.
Çiçek deyip geçmeyin!..
Türkiye'de 20 bin kişi kesme çiçek ihraç ediyor, 300 bin kişiye iş ve aş sağlıyor. 50 milyon dolar ihracat gelirimiz var. Yeter mi? Örnek verelim. CNN Türk'ten Cem Seymen Kenya'ya gitmiş. Başkent Nairobi'den yayın yapıyor: "Kenya, Hollanda'ya 3 milyar dolar kesme çicek ihraç ediyor. Kesme çiçek pazarı Türk girişimciler için de cazip" diyor. Alınmasınlar ama acaba iki yıl önce kurulan Çiçek Tanıtım Grubu ne yapıyor?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA