Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Şahenk'in ekonomi notu

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, dünya krizinde Türk ekonomisine, 10 üzerinden 8 notu veriyor. Yapısal sorunumuz olan cari açığı üretim gücüyle aşacağımıza inanıyor.
Otomotiv grubumuz Volkswagen markasını Almanya'dan bile daha iyi bir yere taşıdı. Eğer Volkswagen'i Türkiye'ye yatırımcı olarak getirmeyi başarırsak, cari açık sorununun çözümüne de faydamız olur.
İki yıldan fazla oldu. Volkswagen'le görüşmelerimiz sürüyor. Volkswagen'i Türkiye'de üretmek istiyoruz. 2012'de inşallah yatırım müjdesini veririz.
Dünyanın en büyük 10 otomobil markasından 7-8'i,yan sanayi dahil,Türkiye'de üretim yapıyor. İhraç ediyor. Biz parçaları ithal edip, burada arabanın toplanacağı bir üretimden söz etmiyoruz. Lojistiği, know how'u, tasarımı, her şeyi burada üretilen otomobilden bahsediyoruz.
Patron Şahenk'in müjdeleri devam edecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA