Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okur için değil okurla birlikte

Salih Memecan, sağolsun, benimle bir yazı paylaştı. The Local News Lab'de yayımlanan yazının başlığı: Gazeteciliği Toplum İçin Değil Toplumla Birlikte İnşa Etmek. Yazar: Josh Stearns.
Yazarın haklı tespitleri var. Maalesef, 'toplum için gazetecilik söylemi' giderek bir arkaik ideoloji kılıfına dönüşüyor. Ki toplumdan soyutlanmışsanız kamu yararını tespit etmeniz de giderek zorlaşır.
Dünya medya çevrelerinin uzunca bir süredir tartıştığı, Türkiye'nin tartışmakta geç kaldığı bir konu bu. Günümüz dünyasında gazeteciliğin hayatta kalabilmesi toplumla daha doğrudan ve sağlıklı ilişkiler kurmasına bağlı. Artık okuru sadece okur olarak görmemek, gazetenin yapılma süreçlerine dahil etmek gerekiyor.
Bunun çeşitli yolları var. Okur Platformu oluşturmak bunlardan sadece biri. Bir diğeri bloglar ya da microbloglar oluşturarak okurların görüşlerine alan açılması. Ya da dünyada bazı gazetelerin yaptığı gibi yaş ya da meslek gruplarına odaklanan projeler geliştirilebilir.
Bu konuyu dünyadan örneklerle işlemeye devam edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA