Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ONUR YILDIRIM

Bu sezon sonu unutulacak 11 soru

Cumartesi günü sezonun en büyük sorusu cevap buluyor: "Şampiyon kim olacak?" Peki, sezonun bitmesiyle asıl sorular yanıtlanmış olacak mı? Negatif! Türk futbol tarihinin en "garip" sezonu; gizemleriyle, cevapsız sorularıyla tarihteki yerini alacak. Alex'in dediği gibi, torunlarımıza anlatacağız inanmayacaklar. Bize verilen cevapları hatırlayacağız ve cevaplanmayan sorular unutulup gidecek. İşte sonsuzluk okyanusunda yankılanacak o 11 soru...

1) Aklanmadan nasıl döndü?
Beşiktaş, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı için "Aklanın da gelin" dedi. Beşiktaş bunun üzerinden "duruş" havası attı. Ancak Tayfur Havutçu mahkeme sonuçlanmadan görevine geri döndü. Sahi aklanmadan nasıl döndü?

2) Süper Kupa Finali ne zaman oynanacak?
Geçen sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe ile Kupa Şampiyonu Beşiktaş arasında oynanması gereken Süper Kupa final maçı neden oynanmadı? 11 Temmuz günü yapılan açıklama "TFF Süper Kupa Finali de‚ 31 Temmuz 2011 Pazar günü Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak." denmişti. 19 Temmuz'da yeni açıklama geldi: "Süper Kupa Finali ileri bir tarihe ertelendi" Sahi TFF artık Fenerbahçe de, Beşiktaş da şikeye bulaşmadı şeklinde hüküm verdiğine göre Süper Kupa Finali ne zaman oynanacak?

3) Emre'nin mesajı sahte miydi?
"Emre Abin ben. Aldırıyorum seni buraya. Sakın zorlamayın he. Kavga ettirme beni başkanla" daha soruşturma bile başlamadan bu mesaj ortalığı yakıp kavurdu. 3 Temmuz öncesi Emre Belözoğlu ile ilgili Ankaragücü sporcusuna şike mesajı gönderdiği iddiaları ortaya atıldı. Bazı milletvekilleri buna dayanarak "Fenerbahçe'nin şampiyonluğu tescil edilmesin" dedi. Soruşturmada mesajın bahsi geçmedi. Sahi o mesaj neyin nesiydi?

4) Alex'in dikilen heykeli neden açılmıyor?
Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki Lefter'in heykelinin bulunduğu alana konulan Alex de Souza heykelinin 4 Aralık 2011'de yapılacağı açıklanan açılış ileri bir tarihe bırakıldığı açıklanmıştı. Açılış hala yapılmadı. Sahi heykel neden açılmadı? Ne zaman açılacak?

5) Nihat Özdemir neden istifa etti?
24 Ağustos gecesi Mehmet Ali Aydınlar'a canlı yayında fırça atan Nihat Özdemir bir sonraki gün istifa etti. Bu istifanın perde arkasında yaşananlarla ilgili yayılan efsaneler dinmeden Nihat Özdemir geri döndü. Sahi niye gitti, niye geldi, kim ikna etti?

6) Burası muz cumhuriyeti mi?
"Sahaya yansıyan şike var mı?" sorusunu futboldan anlayan bir kurul maçları izleyip karar versin diyen Aykut Kocaman'a Cüneyt Tanman "Burası muz cumhuriyeti değil" demişti. O günden sonra Cüneyt Tanman'ın bir daha demeç verdiği görülmedi. Sahi Cüneyt Tanman neden o gün konuştu, sonra niye hiç konuşmadı?

7) Beşiktaş Türkiye Kupası'nı geri almayacak mı?
Beşiktaş 14 Temmuz'da iade ettiğini iddia ettiği Türkiye Kupası'nı ne zaman geri alacak? Bir iddiaya göre Beşiktaş Kupa'yı iade edeceğini söyleyip zaten iade etmediği için geri almayacak! Sahi Türkiye Kupası şu anda nerede?

8) Aydınlar neden istifa etti?
30 Ocak Pazartesi günü TFF Yönetim Kurulu'nun yol haritasını belirlemek için yaptığı toplantı sonunda Başkan Aydınlar ve Yönetim Kurulu göreve devam etme kararı aldı. Ertesi gün yani 31 Ocak günü ise istifa ettiler! Bir gün önce "Görevin başındayız" deyip ertesi gün istifa etmeleri için çok anormal bir şey olması lazım değil mi? "Belge saklandı" açıklaması yeterli değil. Çünkü TFF Başkanı kendisinden belge saklandığında istifa etmez, saklayanı görevden alır. Sahi neden istifa etmişti Aydınlar?

9) Neden Galatasaray'ın hisseleri Fenerbahçe'den daha çok düştü?
3 Temmuz soruşturması sonrası Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 43, Beşiktaş'ın yüzde 35, Galatasaray'ın yüzde 56 ve Trabzonspor'un ise yüzde 36 düştü. Diğer kulüpler şike / teşvik iddiaları ile çalkandı. Sahi şike soruşturması teğet geçen Galatasaray'ın Temmuz – Ocak arası hisseleri hisseleri niçin yüzde 56 düştü?

10) Fenerbahçe CAS davasını neden çekti?
Nihat Özdemir sebebi "Hem ülkemizin menfaatleri ışığında, hem de uzun süredir Türk futbolunu işgal eden ve artık tıkanma noktasına gelmiş bu sorunun çözümüne katkı sağlamak adına" diye özetledi. Ancak bu TSK açıklamalarını andırır üslup aylardır sokaklara dökülen taraftarı tatmin etmedi. Aziz Yıldırım CAS'tan çekilmeye karşı olduğunu söyledi. Sahi Fenerbahçe "Onurumuz" dediği CAS davasından niye vazgeçti?

11) Kazım Kazım neden gönderildi?
Sosyal medyada bir büyük kulüp futbolcusunun geçen sezon bilerek kırmızı kart gördüğü söylentileri yayıldı. İddialar Kazım Kazım'ı hedef alıyordu. Sahi Melo ile Riera'yı bile affedebilen Fatih Terim Kazım Kazım'ı hangi disiplinsizlikten dolayı devre arası apar topar gönderdi ki?

YEDEK KULÜBESİ
Emenike'nin para sayma görüntüleri nerede? Serdal Adalı ile Demirören'in arası açıldı mı? Baransu neden futbol yorumcusu oldu? Önümüzdeki sezon da futbol konuşacak mı? 8 Ekim'de Almanya ile oynanan milli maçta TT Arena tribünlerine Volkan'a neden organize şekilde küfür ettirildi? Trabzonspor Egemen Korkmaz, Selçuk İnan, Umut Bulut'lu muhteşem kadrosunu dağıtmasaydı bu sezon şampiyon olur muydu? Ne oldu da Ankara efsanesi Ankaragücü bu hale düştü? UEFA'nın sopası sıfır tolerans prensibi nasıl oldu da bir anda ortadan kayboldu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA