Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

48 aile karanlıkta: İstanbul sahipsiz mi?

Bakırköy Carousel'in önünde Uzman İnşaat'ın yaptığı işmerkezi inşatının bölgeye nasıl bir yük getireceğini daha önce yazmıştık...
Dün Ramazan'ın ilk günü, insanlar iftarlarını açmak için evlerine döndüklerinde korktukları başlarına geldi. Uzman İnşaat'ın kepçesi önündeki 12 katlı iki blokun elektrik kablolarını kopartarak 48 aileyi karanlığa mahkum etti.
Peki bu işin sorumlusu kim? Apartman sakinleri feryat figan yetkili arıyor. 12 katı çıkmak kolay mı? Ramazan'ın ilk günü ışıksız, asansörsüz, buzdolapsız kalmanın sorumlusu kim? Doğrusu kimse bilmiyor? Pervasız inşaat sahipleri bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Daha önce de benzer şeyler yaptılar. Önce 30-40 yıllık ağaçlar gecenin karanlığında keserek yok ettiler.
Bakırköy Belediyesi'nin sesi çıkmadı.
Fişekhane Caddesi üzerindeki evlerin kanalizasyon borularını patlattılar.
Aynı şekilde Bakırköy Belediyesi'nin sesi çıkmadı.
Gece sabahlara kadar iş makineleri çalıştı, çevre halkını uyutmadı.
Bakırköy Belediyesi'nin yine sesi çıkmadı.
Son elektrik kesintisi üzerine önce Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e ulaştık. Erzen konuyu öğrenip bize döndü: "Söyledikleriniz doğru. Çalışma sırasında elektrik kabloları kopartılmış. BEDAŞ elemanları çalışıyor. İki saat içinde hallederler."
Araya girip soruyoruz; Peki Sayın Başkan böyle bir durumda bu inşaatın bir sorumluluğu yok mu? Bunun hesabını kim soracak?
Erzen'in cevabı kısa oluyor: "Buranın yapı denetim sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi'ne aittir."
Biz de Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Şimşek Deniz'i arıyoruz:
Deniz'in cevabı da kısa oluyor: "Bu tamamen ilçe belediyesinin sorumluluğunda. 5216 sayılı yeni yasaya göre, eğer onlar görevlerini yerine getirmezse biz devreye gireriz. Ama öncelik onların."
İşte "Burası Türkiye" dedirtecek bir durum. Bakırköy Belediye Başkanı Erzen'in 'İki saatte halledilir' dediği şey, aradan 6 saat geçmesine rağmen hiç değişmiyor. Gece boyu halledileceğini de sanmıyoruz. Ve hayret verici bir şey daha; 48 aileyi elektriksiz bırakan inşaatta elektrik var ve çalışma sürüyor.
Florya'yı Yeşilköy'ü kaçak inşaatlar cenneti yapan bir inşaat grubu Uzman İnşaat... Aynı şirket Ataköy'ü de karanlığa boğuyor ve orada yaşayan İstanbullular kime başvuruyorsa yanıt alamıyor.
İstanbul'un sahibi yok mu acaba?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA