Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Anavatan'ın veda töreni

Ekim ayı adeta partilerin kongre ayı... Bu ayın son kongresini ise DP ve Anavatan Partisi yapacak.
31 Ekim'de DP 6. Olağanüstü Kongresi'ni, Anavatan Partisi ise 10. Olağan Büyük Kongresi'ni yapıyor.
Aynı gün yapılmasının nedeni de beklenen birleşmenin gerçekleşecek olması. Gerçi ortada ne 22 Temmuz 2007 öncesi yakalanan sinerji var, ne de örgütlerde heyecan kaldı.
Bir anlamda her iki partinin mensupları da "yorgun demokrat"lara döndü... Ama yine de 31 Ekim'de tarihi bir gün yaşanacak. Çünkü o gün Türkiye'nin yakın tarihine damgasını vurmuş Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi kapanacak.
Doğrusu 20 Mayıs 1983'te kurulan Anavatan'ın bu noktaya geleceğinin işareti, 22 Temmuz seçimlerine katılmamasıyla ve son seçimde aldığı 300 bin oyla verilmişti ama yine de 26 yıl sonra kapanıyor olması iktidar olmuş bir parti açısından hüzünlüydü.
Anavatanlılar, "Kongre Gündemi"nin 8'inci maddesiyle hem partinin tüzel kişiliğinin son ermesini, hem de mal varlığının DP'ye devredilmesini oylayacak...
Böylece Türkiye de bir ilke, Özal'ın Anavatan Partisi'nin siyasete veda etme törenine tanıklık edecek...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA