Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Hedefimiz dünya şirketi olmak'

Siyasi iktidar içeride ve dışarıda yeni açılımlara imza atarken, inşaat ve mimarlık sektörü de yeni projeleriyle dünyaya açılıyor. Geçen hafta sonu İngiltere'nin başkenti Londra'da önemli bir etkinliğe, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri törenine katıldım.
Doğrusu bugüne kadar pek iddialı olmadığımız "mimari alanda" Türkiye'nin nasıl bir başarı yakalayacağını merak ediyordum.
Bizim için yeni bir alandı ve dünyanın dört bir yanından yaklaşık 4 bin inşaat ve mimarlık firması yarışıyordu. Buradan sıyrılıp ödül almak elbette önemliydi.
Sonuçlar açıklanınca şaşırmadım desem yalan olur.
Türkiye'nin önde gelen inşaat firması Varyap, ilk kez çıktığı uluslararası bir yarışmada İstanbul Ataşehir'deki Meridian projesiyle iki ödül alarak iyi bir çıkış yaptı.
Yarışmaya Varyap dışında Zorlu Grubu'nun da aralarında bulunduğu 4 grup katıldı. Ve onlar da önemli ödüller aldılar. Bu sonuç sunu gösteriyordu: Türkiye gayrimenkulde de iddialıydı. Bu iddiayı Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş şu sözlerle anlatıyordu:
"Macaristan, İspanya, Portekiz, Çin gibi ülkelerden hasılat paylaşımı ile proje gerçekleştirmek için teklifler aldık. Bu teklifleri değerlendireceğiz. Hedefimiz dünya şirketi olmak. Londra gibi eski kentlerde firmalar yeni bina yapmaya çekiniyor. Bizim cesaretimiz var. Londra'da da beş yıl içinde bir proje yapacağız."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA