Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Ünlü yönetmenlerle sözleşme yoktu'

Önceki gün ünlü grafikçi Emrah Yücel'in İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yönetimi'ne sunduğu ama kabul ettiremediğini söylediği film projesi "İstanbul On My Mind"la ilgili yazı yazınca, bizzat işin başındaki isim Şekip Avdagiç aradı. Daha bir şey sormadan anlatmaya başladı:
"Bu sürecin bazı kısımlarını cımbızla alarak sizinle paylaşmışlar. Gerçek böyle değil..."
İddialı bu girişten sonra anlatmaya başladı:
"Emrah Bey'le 3 kez uzun uzun konuştuk. Beklentilerimizi ilettik. Süreci çok yakından izledim. Ama onlar idari, hukuki ve sanatsal yönden gerekenleri yerine getiremedi. Güzel fikirler var, önemli yönetmenler var ama o yönetmenlerle ilgili ortada bir sözleşme yok. Biz kamu kaynaklarını kullanıyoruz. Nereye para verdiğimizi bilmeliyiz."
Avdagiç, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yönetim Kurulu Başkanlığı'na bir süre önce geldi. Uzun zamandır yönetimde ciddi sıkıntılar yaşandığını, etkileyici bir projenin ortaya konulamadığını biliyoruz. Buna rağmen Avdagiç, kendi döneminde her projeyle, özellikle de İstanbul'u 10 ünlü yönetmenin anlatmasıyla ilgili film projesiyle yakından ilgilendiğini söylüyor. Elbette cevap hakkına saygılıyız ama ben işin sonucuna bakıyorum.
Sonuç şu: İstanbul On My Mind projesi yok artık.
İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olacak ve sizin elinizde Emrah Yücel gibi bir marka isim varken siz Paris'in, New York'un başardığını başaramayacaksınız... Bu işte bir yanlışlık yok mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA