Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yenilenebilir Enerji Kanunu 2010'da çıkıyor

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ankara Swiss Otel'de ''Gündem 2009'' konulu yemekli bir sohbet toplantısı düzenledi. Toplantının onur konuğu Enerji Bakanı Taner Yıldız'dı. Bakan Yıldız'ın tam da Nükleer Enerji Santral ihalesinin iptal edildiği gün, enerji sektörüne yoğunlaşan müteahhitlerle birlikte olması kafalarda oluşan soru işaretlerini giderme fırsat verdi.
Enerji meselesi önemli, çünkü Türkiye'nin enerji koridoru olması bugün yaşadığımız demokratik açılım sürecini de Türkiye'nin cazibe merkezi olmasını da derinden etkiliyor. Müteahhitlerin Ankara yemeğine 13 ülkenin büyükelçisi ve bürokratının katılması da bunu gösteriyordu.
Türkiye'nin neden yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirmediğini ve bunun yasal altyapısını gerçekleştirmediğini merak ediyordum. Bakan Yıldız, hem gelecek açısından hem de Yenilenebilir Enerji Kanunu konusunda umut verdi:
"Ocak, şubat gibi Yenilenebilir Enerji Kanunu hazırlıklarını bitirmiş ve bunu özel sektörle paylaşmış olmayı arzu ediyoruz. Ayrıca enerji yatırımları sürüyor. Yakında 2.2 milyar dolarlık yatırım yapacak bir yabancı grup geliyor."
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ise enerji açısından Türkiye'nin yakaladığı zeminin müteahhitlere fırsat vermesini istiyordu:
"Son yıllarda dünyada ve Türkiye'de özel sektörün ağırlığı arttı. Türkiye'nin stratejik konumunu da dikkate alarak enerji alanındaki projelerin gerek Türkiye'deki gerekse komşu ülkelerdeki yapımlarına talibiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA