Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Demokratik Açılım'a 'yurttaş katkısı'

Demokratik açılım henüz toplumun derinliklerine nüfuz etmedi. Ne işçi sendikaları, ne esnaf odaları ne de iş dünyasının tepe örgütleri ağırlıkla "açılım"ı birinci gündem maddesi yapıp, tartışmaya katıldı, sadece seyretti.
Sanıyorum 2010'da bu "seyir" durumu değişiyor. Bunun ilk örneğine yeni yılın ilk günlerinde tanık olduk. Yazar Ahmet Ümit ve Avukat Veysel Uçum öncülüğünde 118 kişi bir araya gelerek "Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı" imzalı bir platform oluşturdu.
Aralarında CHP'den merkez sağa, soldan İslamcı çizgiye her kesimi temsil eden isimler var. Amaç açılımın hedeflediği demokratik ortamın yaratılması...
"Türkiye kalıcı bir demokrasiye ve refaha ulaşmaya çabalıyor" diye tespiti yapan girişimcilerin yayınladıkları bildiride şöyle deniyor:
"1984'te başlayıp, yirmi beş yıldır süren çatışma, 50 bine yakın insanımızın ölümüne, bir kısmının da sakat kalmasına yol açtı. Ateşi, doğusuyla batısıyla ülkemizin her yanına düşen tam bir insanlık dramı yaşandı."
Yurttaş girişimi, çekilen tüm acılara ve kışkırtmalara rağmen, "etnik temelli yaygınlaşmış bir çatışma yaşanmamış olması" nı da teselli olarak niteliyor. Ve şu önemli tehlikeye dikkat çekiyorlar:
"Ancak, çözüm konusunda acil ve kalıcı adımlar atılmazsa, uzak olmayan bir gelecekte Kürt sorununun toplumsal bir çatışmaya dönüşme tehlikesini görmezden gelemeyiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA