Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kesici'nin müsteşar olduğu yıllar

Geçen gece geç saatlere kadar ara ara televizyonda CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'yi izledim. Uğur Dündar sordu o cevapladı. Tempolu ve hareketli konuşmasıyla İlhan Kesici hükümetin ekonomik ve siyasi icraatlarını eleştirdi hatta yerin dibine batırdı. Sekiz yılda tek olumlu bir işin yapılıp yapılmadığına ilişkin bir şey söyledi mi bilmiyorum ama benim ilgimi yıllara göre verdiği kalkınma rakamları çekti. Daha çok tek parti iktidarlarını kıyasladı. Ben de kendisinin DPT Müsteşarı olduğu yılları merak ettim. Acaba o yıllarda Türkiye yüzde kaç kalkındı?
İktidarda DYP ve SHP vardı ve Sosyal Güvenlik sisteminin değiştirilmesi nedeniyle kamu maliyesinin o dönemde iflasa sürüklediği biliniyor.
Programın bitimi de ilginçti. Uğur Dündar, Kesici'nin gözlerinin içine bakıp sordu:
- Peki, çözüm ne?
Kesici: "Düzgün bir heyet gelip bu işleri düzeltecek."
Bir siyasetçi olarak Kesici "Biz gelip düzelteceğiz" demiyor. Bu sözler bana CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in anlattığı bir fıkrayı hatırlattı:
İki Erzurumlu içki masasında konuşurken biri şöyle demiş:
"Ağa bu âlemin iki kralı var. Biri sensin."
Arkadaşı merakla sormuş; "Peki öteki kim?"
"Onu da sen söyle..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA