Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Devlet Dersinden Çakıyoruz Abiler'

Türkiye'de gündemin ne kadar hızlı değiştiğini biliyoruz ama o hız içinde neleri es geçtiğimizi hatırlamak pek mümkün değil.
İşte böyle durumlarda imdadımıza kitaplar yetişiyor. Şimdi elimde Sabah Yazı İşleri Müdürü sevgili dostum Metin Sever'in yeni kitabı var.
Sever, Ece Ayhan'dan esinlenerek adını "Devlet Dersinden Çakıyoruz Abiler" olarak koyduğu kitabında uzak tarihle yakın zamanı birleştirerek anlatıyor.
Bir anlamda "toplumun unuttuğu, hatırlamak istemediği ve belki de yaşarken fark etmediği bazı gerçekleri getirip gözümüzün içine sokuyor."
Kimi zaman işkenceden, kimi zaman futboldan, kimi zaman arabesk müzikten, kimi zaman siyasetten söz ediyor ama hepsinin ortak noktasındaki "insana" dikkat çekiyor.
Kitap, Metin Sever'in Sabah gazetesindeki Darbeder köşesinde yazdığı yazıların bir toplamı. Özellikle siyasi kayıplar karşısında devletin takındığı tutum Sever'in şu sözlerinden daha çarpıcı anlatılamaz:
"Geçen zamana karşı devlet hâlâ 'kör gözlerin gördüğü', 'sağır kulakların duyduğu' gerçekleri 'görmüyor ve duymuyor'. Devlet, ne kayıpları kabul ediyor ne de sorumluları adalet önüne çıkarıyor. Yaşananların unutulmasını bekliyor."
Siyasi aktörleri de zaman zaman kaleme alan Sever'in Deniz Baykal'la ilgili şu tespiti bugün daha anlamlı gelmiyor mu?
"Her erkek boynu büküklüğü tadacaktır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA