Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ahmet Güneştekin'in halıları

Bir ressamın figürlerini, halı ve kilimlerde motif olarak görmek gerçekten etkileyici. Bir süre önce değerli dostum ressam Ahmet Güneştekin'in atölyesini gezerken, atölyenin bir köşesinde duran halılar dikkatimi çekmişti.
İşte o halıların yer aldığı sergi geçtiğimiz gün açıldı.
Mekan, bizim de mesleğe başladığımız Çağaloğlu'nda... Nuruosmaniye'deki eski Milliyet binası. Şimdi modern bir yapıya Armaggan Art & Design Gallery'ye dönüşmüş...
Serginin ortaya çıkmasına vesile olan isim ise Türk Kültür Vakfı kurucusu Yalçın Ayaslı... Ayaslı, İstanbul'a müthiş bir mekan kazandırmış... İçinde, geleneksel el sanatlarının yaşatılması için atölye, sergi alanları, mağaza ve restoran var.
Gelenekselle modernin buluşmasını, bir ressamın figürlerinin halı ve kilimlere yansımasını merak ediyorsanız tasarımcı Seçil Özelmas'ın koordinatörlüğünü yaptığı sergiyi mutlaka görün.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA