Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Dersim 38 Anıt Mezar

Türkiye'nin çok tartışılan inşaat ve gayrimenkul sektörünü, uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek için anlamlı bir ödül geleneği başlıyor: "Sign of the City Awards."
Bugüne kadar hep yurtdışında verilen bu tür ödüllerin artık Türkiye'de yapılması, Türkiye'deki inşaat ve gayrimenkul sektörünün sadece izleyen değil, izlenen bir noktaya geldiğini gösteriyor. Sektörün deneyimli isimlerinin yer aldığı jüri, iki gün süren toplantının ardından yarışmanın finalistlerini ve ödül kazanan projeleri belirledi.
Kuşkusuz yarışmaya katılan 142 farklı projenin hepsi güzel ve anlamlı ama içlerinden biri çok farklı. En iyi sosyo- kültürel yapı kategorisinde finale kalan üç eserden biri olan "Dersim 38 Anıt Mezarı" projesi... Ünlü Mimar Dara Kırmızıtoprak'ın eseri, memleketi Dersim'de 1938'de yaşanan katliamın anısına yapıldı. Mimari açıdan ödül alması elbette başarı ama asıl başarı Dersim katliamı gibi kritik bir konuda toplumun geldiği noktayı göstermesi...
Tabular yıkılıyor ve Türkiye tarihiyle barışıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA