Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yüzde 0.01 oy alan parti var

Türkiye 1 Kasım'da seçimlere gidiyor. Siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri belirlendi. Geçen seçime göre çekilen partiler var ama hâlâ seçime 27 parti katılıyor. Seçime katılmayanlar da dahil 87 parti var.
Çok partinin olması, daha çok demokrasi olmadığına göre, bu kadar çok parti ne işe yarıyor doğrusu belli değil. Birçoğunun adını bile bilen yok. Örneğin İlk Parti veya Demokratik Gelişim Partisi'ni duyan var mı? Bir partinin seçimlere katılması için belli illerde örgütlenmesi ve kadrosunun olması gerekiyor. Bu da nereden baksanız, ciddi bir para ve kadro demek. Bu nasıl ve nereden karşılanıyor?
Üstelik bu partiler girdiği her seçimde sıfıra yakın oy alıyor. 7 Haziran'da aldıkları oya bakın; Hak ve Adalet Partisi: 0.01, Yurt Partisi: 0.02, Merkez Parti: 0.05, Doğru Yol Partisi: 0.06, Anadolu Partisi: 0.06, Liberal Demokrat Parti: 0.06.
Yani 78 milyonluk Türkiye'de bu tür partiler 5 binle 30 bin arasında oy almış. Hadi bazı partiler kendini misyon partisi sayıyor peki diğerleri ne partisi? Her defasında binde düzeyinde oy almalarına rağmen seçime katılmakta ısrar etmeleri ilginç.
Bu işin sırrını bilen var mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA